Pages
▼
sâmbătă, 1 august 2009
Inghetata cu ciocolata (2)
Avem nevoie de:
3 galbenusuri
200 ml lapte
200 ml frisca lichida
100 g zahar
150 g ciocolata amaruie
esenta de vanilie
Galbenusurile le frecam bine cu zaharul si vanilia,pana devin ca o crema si isi dubleaza volumul.
Ciocolata o topim impreuna cu laptele si in momentul in care da in clocot,turnam peste crema de galbenusuri.Lasam la racit.Eu am pus vasul intr-un castron cu apa cu gheata. :)
Dupa ce s-a racit bine,adaugam frisca batuta si omogenizam.
Dam la congelator pentru 1 ora-1 ora si jumatate.Mixam din nou,sa spargem acele de gheata si dam din nou la congelator,pana la congelarea completa.
Prajitura cu branza si caise
Pentru blat avem nevoie de:
1 ou
2 cani faina
100 g unt topit
100 g zahar
un praf de sare
Din toate aceste ingrediente se framanta un aluat elastic,nelipicios.Il invelim in folie si dam la rece pentru jumatate de ora.
Pentru umplutura avem nevoie de:
500 g branza de vaci
200 ml frisca lichida
3 oua
100 g zahar
esenta de vanilie
caise
Branza o mixam impreuna cu ouale,zaharul,vanilia si frisca lichida,pana obtinem o crema fina.
Aluatul il intindem in strat uniform in tava (20/20 cm) in care vom coace prajitura.
Adaugam umplutura de branza
si caisele jumatati.
Se coace in cuptorul incins la 180 de grade,pentru aproximativ 40 de minute.
O scoatem din tava dupa ce s-a racit complet,portionam si pudram cu zahar.