Medalion de pui

miercuri, 17 martie 2010



* 1 piept de pui
* 50 g cascaval
* ardei rosu
* ardei verde
* boia de ardei
* sare si piper

Pieptul de pui se despica in doua, fara a taia pana la capat. Se acopera cu folie alimentara si se bate usor cu ciocanul de snitele. Punem fileul obtinut pe o bucata de hartie de copt, impaturim hartia si cu un sucitor aplatizam si uniformizam carnea.

Condimentam dupa gust cu sare, piper si boia de ardei. Pe un capat al fileului punem umplutura



si incepem sa rulam cat mai strans posibil.

Ruloul obtinut il invelim in hartia de copt si strangem bine la capete.



Apoi il infasuram in folie de aluminiu, strans bine la capete.



Punem in vas cu apa la fiert si cand incepe sa clocoteasca punem ruloul in apa. Acoperim cu capac si lasam la fiert la foc mic, jumatate de ora.

Se lasa la racit, se scoate folia si se feliaza.



Sursa

Share This Post

20 de comentarii:

  1. Vad ca il fierbi o jumatate de ora, eu le-am fiert numai 15 minute. Am incercat fierte mai mult timp, dar carnea devine seaca ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cristina, am lasat un coment si la tine pe blog, am sa scrius si aici.

    Ai citit aceasta reteta pana la capat? Sa vezi ca am specificat sursa retetei? Inainte de a fi dezamagita, de a te supara degeaba si de a lasa comentarii rautaciose, te rog sa fii atenta pana la capat si la detalii.

    Ti-am inteles decizia de a ma scoate din blogroll, e decizia ta si o respect. N-am nevoie sa revii asupra acestei decizii, dar cred ca niste scuze as merita. :p

    O zi buna iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Reteta asta am postat-o inca din data de 20 februarie pe http://www.bucataras.ro/retete/4404/medalion-de-pui.html. Si acolo am specificat sursa, asa ca nu ma poti acuza de nimic.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte bine arata. Cred ca e si tare delicios.
    Nu te necaji degeaba, sincer.
    Aaaa si sa stapanesti sanatoasa noile hainute ale blogului si la cat mai multe postari

    RăspundețiȘtergere
  5. Veronica, multumesc!
    Nu mai conteaza ca m-am necajit. Incerc sa-mi treaca. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Mihaela,arata demential!
    Foarte reusit!
    Amai ramas o feliuta subtire de tot?
    Nu-i bai daca nu mai este,ma hranesc privind!
    Rautatile trebuie ignorate din moment ce a iesit super fain!
    Esti o doamna care gateste demential orice!
    Felicitari Mihaela!
    Am sa fac si eu,da il fierb tot 3o min.!
    O zi buna Mihaela!

    RăspundețiȘtergere
  7. Sincer Cristina nu vad de ce te superi...
    Miha a scris SURSA si daca dai click pe ea apare reteta ta. Eu am vazut de multe ori bloguri (si eu fac asa) unde scrie reteta o puteti gasi AICI.
    Miha arata foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  8. Mihaela,acum mi-am adus aminte ca eu faceam cu multi ani inainte,atunci cind cresteam curcani,he,he ce fain era...deci am facut din piept de curcan ceva asemanator dar nu era atunci hirtie de copt si am facut in doua folii de staniol!
    Nu stiam atunci ca exista si ca se numesc medalioane!
    Asa ca daca fac curind nu va fi inspirata de nicaieri doar ca voi pune intii in hirtie de copt ca si tine si apoi in staniol!
    Vreau sa fac de Pasti si le voi umple cu umplutura de Pasti!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc Mariana! Incet incet, incep sa-mi revin. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Laura, multumesc de aprecieri, cat si pentru sustinere.
    Nici eu n-am inteles foarte bine de s-a suparat Cristina. Am specificat sursa cu link catre reteta ei. Doar pentru ca n-am scris numele ei alaturi si sa-l pun in cap de postare, asta mi se pare o mare exagerare.

    RăspundețiȘtergere
  11. Da Mariana, reteta exista demult, poate sub alta denumire.
    Nu mi-am arogat niciodata drepturi de autoare si inventatoare de retete, iar acolo unde a fost cazul am precizat de la cine am luat reteta respectiva.
    Chiar asa...oare ea de ce n-a specificat sursa? :)) O fi inventat ea reteta? :))
    Poate n-ar fi trebuit sa spun asta, chiar nu-mi sta in fire, dar ma supara foarte tare invinuirile pe nedrept.

    RăspundețiȘtergere
  12. Draga Miha,,,,avand in vedere ca sunt noua pe aici si ma bag in seama,,,dar nu ma pot abtine,vreau sa spun ca eu acum am 40 de ani si bunica mea cu asta ne hranea mai tot timpul in copilaria mea(si era de la tara),doar ca in loc de cascaval punea branza si le numea rulouri,asa ca erau inventate inainte de a ne naste noi(asa o prostie cu postarea autoarei incat eu am renuntat sa mai postez retete, ca multe din caietul bunicii le-am gasit pe la cate o inventatoare culinara).
    O ZI BUNA SI SPOR LA BUCATARIT
    MIRELA

    RăspundețiȘtergere
  13. In primul rand draga Miha, Medalionul arate minunat.
    In alta ordine de idei, dragele mele Miha si Cristina, eu sunt la inceput si va admir pe amandoua. Miha felicitari pentru pozitia ferma care ai luat-o contra furtului de retete si imagini. Dar acum, in cazul de fata eu nu vad asemanarea retetei. Tu ai folosit: piept de pui, cascaval si ardei rosu si verde, iar Cristina: piept de pui, ricotta si spanac. Unde-i asemanarea????... ca sa trebuiasca sa dai sursa????...
    Doar ca amandoua ati fiert pieptul!!!!... Am si eu un rulou de pui pe care o sa-l postez curand. Noroc ca eu nu l-am fiert ci l-am bagat la cuptor...
    Va sarut pe amandoua. Sanda

    RăspundețiȘtergere
  14. Draga Sanda, iti multumesc!

    Da, reteta se aseamana doar prin faptul ca am folosit piept de pui si aceeasi metoda de preparare. Da, am vazut metoda de preparare pe blogul Cristinei, dar am adaptat in functie de mofturosii mei. Ceea ce nu m-a impiedicat sa o citez ca SURSA. As fi putut foarte bine sa nu o fac, dar am vrut sa fiu corecta.

    Faptul ca nu i-am trecut numele la (neaparat!)inceputul retetei, dar pe Laura Adamache sau Sava le-am trecut, mi se pare o cerere copilareasca. Nu am facut chestia asta cu citat la inceput sau la sfarsit niciodata dupa niste criterii anume, doar numai dupa cum s-a potrivit in context.

    Ca am citat-o pe Laura Adamache ca sursa pentru "painea impletita in 6" la inceputul retetei, repet, nu am avut un criteriu anume dupa care am facut-o, poate doar faptul ca am facut acea reteta cu o mana in aluat si cu o mana pe mousse. :))

    Pe cand la reteta asta am preluat doar modul de preparare. Repet, nu am avut nici o strategie de invaluire, de ducere in eroare, de defaimare sau mai stiu eu ce-a fost in capul Cristinei de s-a simtit ofensata...
    Din acest motiv ti-am spus Cristina draga, ca nu ti-ar strica putina modestie. Ai niste retete grozave, dar asta nu inseamna ca toata lumea te fura.
    Apropo de toata "tarasenia" asta, tu cate surse ai citate pe blog?

    Scuze Sanda draga...m-am agatat de mesajul tau ca sa-i raspund Cristinei. Te pup!

    Seara buna si...relaxata :D la toata lumea.

    RăspundețiȘtergere
  15. am scris si pe blogul Cristinei si o sa iti scriu si tie. te inteleg perfect, stiu ca te da peste cap o remarca, cum a fost cea a Cristinei, mai ales ca tu nu ai avut nici o urma de rea intentie. Dar incearca sa te gandesti ca e enoooorm de multa lume care te apreciaza si iti apreciaza munca. Mergi mai departe, nu e capat de tzara ca te-a scos Cristina din blogroll :) (da, stiu ca e mai mult decat atat...)
    te pup, Alexandra.

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumesc Alexandra.
    M-am mai gandit si cred ca voi putea supravietui chiar daca nu-s in blogroll-ul Cristinei. :)

    Din punctul meu de vedere eu nu ma simt vinovata cu nimic, intotdeauna am specificat de unde m-am inspirat, chiar daca am trecut nume sau nu, ca am trecut numai sursa, l-a inceput sau la sfarsit de reteta. Nu e asta un criteriu de evaluare al calitatilor, toate fetele din blogosfera sunt valoroase si le admir pe toate deopotriva.

    M-am uitat acum pe retetele ce le-am postat in ultima vreme si la toate e la fel, specificata SURSA la sfarsitul retetei. Doamne fereste, de mi-o sari toata lumea in cap acum. :))

    RăspundețiȘtergere
  17. Na, ca m-am enervat si eu. Maria-Sa a sters postarea cu dezamagirea, dar a anuntat ca doritorii pot primi pretiosul articol pe mail, daca trimit o solicitare in acest sens :)). Ce a pus capac a fost decizia dnei de a nu mai pune de acum inainte sursele la retetele ei, ca deh, asa face toata lumea, ca EA DE CE NU ARE VOIE SA FACA CE FAC ALTII? Chiar asa a scris cu majuscule :)) Mai gad, pina si baiatul meu de nici 6 ani este mai rezonabil in actiunile lui. Ce sa mai zic, Dzeu cu ea, mare mai e lumea asta! Eu una am zis ca nu mai intru pe blogul ei, sa-i mai fac trafic, sa fie sanatoasa!

    RăspundețiȘtergere
  18. Miha, inca ceva: eu zic sa stergi de tot sursa din reteta, macar sa stii o treaba, ca nu te invinuieste degeaba :))))
    Auzi tu, pretentie de regina: sa pui musai linkul in fata retetei, cu nume, prenume si adresa bunicii! Ca ce, cu altele se poate, cu mine nu? si eu vreau la fel! Curat logica de copil rasfatat, nu altceva!

    RăspundețiȘtergere
  19. Cuscra, in primul rind, felicitari pentru noua hainuta a blogului. Reteta e minunata, am vazut si sursa... Nu servesc din ea, nici o feliuta, nu de alta, dar sa nu se intrepreteze ca am taiat cu cutitul altcuiva si n-am spus de unde e... hi, hi... Pupici si fruntea sus si miine e o zi si nu se stie cine se mai trezeste cu fata la cearsaf...

    RăspundețiȘtergere
  20. Aoleuuu, sa stii ca nu fac "Hop si eu!" Eu voiam sa te felicit pentru noua hainuta primavaratica! Tot ce e simplu sau, mai simplu, imi place! Intelegi ce vreau sa spun! Fara rautate!

    RăspundețiȘtergere