Pages

luni, 30 iulie 2012

Cartofi gratinati

Zilele trecute mi s-a facut pofta de niste cartofi frantuzesti. Pana la urma am hotarat sa mai reduc din colesterolul retetei :))) si am facut acesti cartofi la cuptor. Au fost deliciosi, copiii au mancat pe nerasuflate.


vineri, 27 iulie 2012

Sorbet de fructe

Pentru ca azi se anunta o zi torida, v-am pregatit un sorbet de caise si piersici. Cu gust intens de fructe, aromat cu putina menta...un desert minunat.


joi, 26 iulie 2012

Vinete gratinate

O reteta simpla, simpla de tot... Fara carne, gustoasa si aromata si daca ma gandesc bine, parca are asa... si un usor iz de vacanta. :))))


marți, 24 iulie 2012

Cosulete de bezea cu inghetata

Tare mi-a fost dor de voi cat am lipsit! Sunt sigura ca si voua de mine! :)))

Problema e ca dupa vacanta nu prea am chef si spor la gatit. Incerc sa-mi intru in ritmul normal al vietii de zi cu zi si sa las in urma marea cu ale sale valuri.


Pentru astazi va propun o reteta de desert. Un desert savuros ce l-am papat pana la ultima bucatica, dar care n-am mai apucat sa vi-l arat si voua inainte de a pleca, pierduta fiind printre bagaje. :))

luni, 16 iulie 2012

Cannelloni cu carne

Pentru ca atunci cand am facut cannelloni cu branza puii mei "au fost cuminti si au papat tot" :))) m-am gandit ca de aceasta data sa le fac cu carne, preferata lor.


sâmbătă, 14 iulie 2012

Prajitura cu Nesquik

Tare mi-a placut prajitura cu Inka de la Gabi...mi s-a facut asa o pofta incat am aprins cuptorul fara sa mai tin cont de gradele din termometre. :)))

Dar cum socoteala din targ nu se potriveste cu cea de acasa si cum Inka n-am mai baut de pe vremea cand eram insarcinata cu Robert si la magazinul de cartier n-am gasit, am inlocuit cu Nesquik. Nu-i tot aia, dar ce mai conteaza? :)))


vineri, 13 iulie 2012

Inghetata cu cacao Nesquik

Azi va propun o alta reteta de inghetata, la fel de delicioasa ca si restul inghetatelor ce le-am facut in vara asta. Si spun asta pentru ca daca as fi intrebata care mi-a placut cel mai mult n-as putea sa dau un raspuns foarte clar. :))))


miercuri, 11 iulie 2012

Snitele crocante la cuptor

Mancarurile cu carne sunt preferatele copiilor. Mare tragedie daca avem vreo zi fara carne. :)) Asa se face ca permanent trebuie sa variez retetele pentru a veni cu ceva nou, nu neaparat pentru ca ei o cer, ci pentru ca asa ma simt eu bine. :))

De aceasta data, pentru ca voiam ceva bun si aromat si pentru ca am vrut sa raspund provocarii lansate de Teo si afaf.ro, aceea de a crea propriul amestec de condimente, am facut aceste snitele crocante.


luni, 9 iulie 2012

Desert cu crema de iaurt si piscoturi

Ca sa ramanem in sfera retetelor culinare de vara, astazi va propun un desert rapid. Fara foc, fara oua si delicios peste asteptari.


vineri, 6 iulie 2012

Cannelloni cu branza

Ce ziceti? Azi aveti chef de gatit? Stiu ca o sa ma fugariti cu reteta mea cu tot cand o sa vedeti ca iar trebuie sa aprindeti cuptorul :))) dar nu dureaza decat vreo jumatate de ora si finalul e super delicios.

O reteta simpla de cannelloni cu branza, o reteta usoara fara carne...


miercuri, 4 iulie 2012

Inghetata de cafea

Ca imi place cafeaua cred ca stiti deja. Si ca pe timpul verii nu ne lipseste inghetata de la congelator..:)) De data aceasta una pentru "oameni mari"... cea pentru copii, in curand...

Sa faceti si voi, ca e atat de buna... si se face cat se poate de usor...Si cand veti sta relaxati la un film, cu caserola de inghetata pe brate o sa ma pomeniti. :))


marți, 3 iulie 2012

Vinete la cuptor

Buna ziua dragilor. Cum va descurcati cu caldura? Dar chef de gatit aveti? :))))

Eiii, daca sunteti in dilema si nu stiti ce sa gatiti, cat mai repede si cat mai bun, va propun eu o reteta simpla si rapida. De bun e bun, dar sa faceti si voi, sa nu ma credeti pe cuvant... :)))


luni, 2 iulie 2012

Prajitura cu ciocolata si nuca

Ca e cald, ca nu e cald... o prajitura cu ciocolata tot mai vrem, asa ca induram cu stoicism caldura emanata de cuptor. :)))

Inca nu mi-am terminat de baut cafeaua... si inca nu ma pot hotari cum sa descriu aceasta prajitura. :)) Cert e ca cei care sunteti la dieta, ar trebui sa o ocoliti. Pe langa faptul ca are multe calorii, nici macar nu te poti limita la o singura portie. :))


duminică, 1 iulie 2012

Limonada cu lavanda

Se anunta o zi fierbinte, asa ca vom pregati o limonada, sa putem face fata caldurii.

Aveam de ceva vreme in dulapior un pachet cu lavanda, primit cadou de la draga mea prietena Lubita. Si daca pana acum n-am prea stiut ce sa fac cu lavanda, de acum stiu, ca doar vara-i lunga. :)))

Cei ce nu agreaza lavanda pot face o limonada cu capsuni (sau orice alt fruct) sau o limonada simpla aromata cu cateva frunze de menta.