Pandispan cu cacao
Blatul se poate poate folosi in orice combinatie doriti. E pufos, nu necesita insiropare, avand o consistenta usor umeda. Cred ca il voi incerca si cu o crema de ciocolata amaruie, cred ca va iesi de vis. Visul oricarui ciocoholic. :)))
Pentru blat:
50 g cacao neagra
150 ml apa
6 oua
250 g zahar
120 ml ulei
280 g faina
1 lingurita praf de copt
esenta de rom
Punem cacaoa intr-un vas si turnam apa clocotita, amestecand continuu. Amestecam pana dispar toate cocoloasele si obtinem o compozitie de consistenta uleiului. Lasam la racit.
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam jumatate din cantitatea de zahar si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca pana devin ca o crema cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar. Adaugam treptat uleiul, esenta de rom, apoi compozitia cu cacao racita. Amestecam usor, ca la maioneza. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit (in cateva reprize) bezeaua.
Turnam compozitia intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Lovim apoi cu palma in masa de cateva ori, sa eliminam exceasul de aer din compozitie si dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute. Facem proba cu scobitoarea.
Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.
Pentru crema:
90 g ciocolata alba
230 ml smantana dulce pt frisca
75 g crema de branza Almette
1 lingura zahar
intaritor de frisca (doar daca e absolut necesar)
esenta de vanilie
Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu 90 ml smantana. Cand a ajuns la punctul de fierbere, dam deoparte, omogenizam si dam la rece pentru cateva ore.
Restul de smantana rece se bate pana capata putina consistenta si apar mici basicute la suprafata. Adaugam zaharul si mixam pana se intareste.
Atentie, nu insistati prea mult, ca se taie.
Mixam compozitia de ciocolata alba pana se intareste si devine pufoasa. Daca nu se intareste (asa cum am patit eu :) ) folositi 1 intaritor de frisca. Adaugam crema de branza si esenta de vanilie. Mixam pana se omogenizeaza, apoi incorporam si frisca batuta, amestecand usor.
Blatul copt si racit se taie in 2 parti. Se poate taia foarte bine si in 3.
In tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara, punem unul din blaturi, crema de ciocolata si acoperim cu cel de-al 2-lea blat.
Invelim in folie si dam la rece pentru cateva ore. Daca il lasati de seara pana dimineata, este mult mult mai bun.
Se acopera cu frisca batuta si se pudreaza cu cacao.
Que maravilla, te ha quedado de lujo.
RăspundețiȘtergereSaludos
Asta deja e tort nu pandispan! Si puteai sa ma iniviti si tu la tine sa imi dai si mie !
RăspundețiȘtergeremi s-a facut pofta instantaneu; arata bestial
RăspundețiȘtergereFantástica! Me gusta muchísimo por lo sencilla y apetecible, además está preciosa!
RăspundețiȘtergerefoarte bine arata! imi lasa gura apa! o seara placuta!
RăspundețiȘtergereFoarte fain arata si..e tort de-a binelea:)))
RăspundețiȘtergerePup.
Noapte buna.
ce minune faci tu chiar dintr-un pandispan!
RăspundețiȘtergerecat zahar la blat ca nu scrie?
RăspundețiȘtergeremultumim
danna : cat zahar ??? cate oua ???
RăspundețiȘtergere250 g zahar. Multumesc de atentionare. :)
RăspundețiȘtergerearata asa bine!
RăspundețiȘtergeresunt fan blogul tau! retetele tale sunt super:)
RăspundețiȘtergereAm incercat acest balt si este f bun.
RăspundețiȘtergereMultumiri!
Imi place tare mult cum ti-a iesit.SUPER
RăspundețiȘtergereEste super!!! Am facut acest blat este minunat.. sincer am avut emotii, dar a iesit bestial!!!!Multumim pentru reteta.
RăspundețiȘtergereSpune ca ai folosit si un sablon pentru pudrat ,ca se vede de la o posta si mai spune si de unde te inspiri case vede clar
RăspundețiȘtergereBuna dimineata si tie...
RăspundețiȘtergereTocmai pentru ca este atat de evident n-am spus ca am folosit un sablon pentru pudrat. Am scris undeva ca l-am "pictat" cu mana? Ca se foloseste sau nu un sablon e acelasi lucru, tot pudrat se cheama si nu influenteaza gustul cu nimic. Sau se poate orna in alt fel nu neaparat pudrat cu cacao.
Cat despre inspiratie, daca inca nu te-ai trezit inca bine... recomand niste apa rece, face minuni... citeste cu atentie introducerea si ai sa vezi ca am scris destul de clar ca m-am inspirat de la Natalia.
Sa ai o zi relaxata.
arata super super!de unde ati cumparat sablonul?Va pup!
RăspundețiȘtergereDe pe site-ul pentrucopt.ro :)
RăspundețiȘtergereArata bine si mi-ai facut pofta.Imi place tare mult ciocolata!O sa-l incerc si eu.
RăspundețiȘtergere