Invartite cu scortisoara

miercuri, 29 iunie 2011

O alta reteta ce sta cam de multisor la rand :)). Probabil ca am asteptat vremea asta rece si urata, sa va indemn cu patos catre bucatarie. :))

Niste rulouri delicioase, ce pot fi servite alaturi de o cana cu lapte sau de ce nu? una cu cafea. :)

Modul de impachetare al aluatului nu-mi apartine. L-am vazut si la Andreea, dar nu-mi aduc aminte cu siguranta unde l-am vazut prima oara. Asa e de la o varsta :)) incepi sa uiti diverse. Daca cineva isi recunoaste ideea, o atentionare nu ma deranjeaza. :)



Pentru aluat:

2 oua
10 g drojdie uscata
75 g zahar
200 ml lapte
60 g unt
~550 g faina
1/2 lingurita sare
1 lingura coaja de portocale confiata


Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si incep sa apara basicute la suprafata.

Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi ouale, restul de zahar, untul topit si racit, coaja de portocale, laptele ramas si faina putin cate putin.

In functie de tipul de faina e posibil sa intre mai putina faina.

Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura:

2 linguri scortisoara macinata
50 g unt
3 linguri zahar

Aluatul il scoatem pe masa usor infainata si il intindem intr-o foaie dreptunghiulara de cca 1 cm grosime. Se unge cu untul moale la temperatura camerei, se presara cu zahar si scortisoara.


Pliem marginile foii catre mijloc, astfel impachetandu-l in 3, formand un dreptunghi mare.


Apoi se mai impatureste inca o data in 3, formand un dreptunghi mic.


Dreptunghiul astfel obtinut se intinde cu sucitorul, usor sa nu se rupa, intr-o foaie de cca 2 cm grosime.


Se ruleaza pe lungime cat mai strans posibil. Ruloul se taie apoi bucati de 3 degete grosime, cu ajutorul unei bucati de ata. Bagam ata pe sub rulou, apoi strangem ca si cum am face un nod.


Bucatile taiate se aplatizeaza usor cu mana, apoi se rasucesc sub forma de spirala.

Asezam spiralele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasam la loc caldut sa creasca putin, apoi dam la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc.

Share This Post

21 de comentarii:

  1. Inafara de faptul ca n-au acea crema de branza, nu e..rolls cinnamon?
    Faine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, ceva de genul. Le putem spune si asa! :)) Sau... aceeasi Marie, da' cu alta palarie. :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Ei na la ea pretentii... :))) Dau fata...dau...cum sa nu? :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt frumoase. Am tot vazut pe net o gramada de invartite din astea si mereu m-au atras. Sunt tare aspectuoase :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata foarte bine,pe loc as hali una :),pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce minunat le-ai invartit!!!!! Wowww!

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca mai ai, si eu una te rog. Arata foarte bine!...Pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. ce frumos ti-au iesit melcisorii !si aromati !

    RăspundețiȘtergere
  9. Imi plac :) mai ales ca aluatul nu este cumparat sunt super bune !

    RăspundețiȘtergere
  10. Vad ca nu-si aroga nimeni reteta, po' sa zic ca-i de la mine? [bush]? :)))))))

    RăspundețiȘtergere
  11. blush, nu bush :))))am vazut dupa ce am dat send :)))

    RăspundețiȘtergere
  12. Gabi fata...te-ai dat cu Bush? :)))) :*

    RăspundețiȘtergere
  13. Mirela, chiar demult n-am mai cumparat aluat. M-oi fi harnicit intre timp. :)))

    Pup! :*

    RăspundețiȘtergere
  14. Multumesc pansy draga mea! Asa e, buni si aromati! ;)

    RăspundețiȘtergere
  15. Licuta, multumesc! :*
    Nu mai am, dar ma descurc eu daca vii. :))

    RăspundețiȘtergere
  16. Ruxy, ma stradui...ma stradui... :)))

    RăspundețiȘtergere
  17. Ancuta, la ora asta nu-ti mai dau nimic :))) Maine daca mai doresti... :))

    Pup! :*

    RăspundețiȘtergere
  18. Lacrima, multumesc! :*

    Da, arata bine si numa' bune pentru iubitorii de scortisoara. ;)

    RăspundețiȘtergere