tag:blogger.com,1999:blog-8358683970597298041.post342137242401021760..comments2023-12-05T14:00:01.199+02:00Comments on Dulciuri fel de fel: Tort StefaniaMihahttp://www.blogger.com/profile/00111546535173285409noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-8358683970597298041.post-85673041706681837072010-07-09T21:27:24.590+03:002010-07-09T21:27:24.590+03:00Miha, Kitty multumesc de raspunsuri. Eu pe net am ...Miha, Kitty multumesc de raspunsuri. Eu pe net am gasit informatii despre mousse cu oua.<br />Kitty, eu nu am auzit de mousse si ganache pana anulk asta :) Deci.,,,nu e rusine nu?:)Biancahttps://www.blogger.com/profile/16095674149826940753noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8358683970597298041.post-48348604213385682942010-07-08T01:02:46.386+03:002010-07-08T01:02:46.386+03:00Multumesc Kitty. Super informatii, demne de retinu...Multumesc Kitty. Super informatii, demne de retinut!<br />Imbratisari!Mihahttps://www.blogger.com/profile/00111546535173285409noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8358683970597298041.post-43490500934690535342010-07-08T00:57:51.752+03:002010-07-08T00:57:51.752+03:00Bianca,
"Crema" ganache nu contine oua s...Bianca,<br />"Crema" ganache nu contine oua sub nici un fel...ingredientele de baza sint frisca lichida (smantana dulce pentru frisca) si ciocolata.Dupa gust si preferinte se mai poate pune o lingurita de ness in ganache ca sa accentueze gustul de ciocolata, se mai poate pune unt, sirop de corn etc...Nu cred ca multi dintre noi (Romanii "obisnuiti") au auzit de ganache inainte de Revolutie...eu insami nu am auzit de crema ganache pana in 2004 cand am ajuns in SUA ...dar aici in America cand te uiti prin carti de bucate vechi (1920-1930) mentioneaza ganache-ul mai pentru toate torturile de ciocolata..<br />Depinzand de scopul pentru care prepari ganache-ul, trebuie sa ajustezi ratia de frisca la ratia de ciocolata (ex:pentru a fi folosit ca galzura, pui mai multa frisca decat ciocolata). Poti prepara ganache-ul(de data asta folosind mai multa ciocolata decat frisca lichida deci sa fie mai gros) si sa il racesti complet in frigider si apoi sa il mixezi foarte bine cu mixerul si pana cand obtii o crema pufoasa...ei bine,acea crema se numeste mousse.Stiu, poate fi un pic derutant cum un produs se poate numi ganache dar daca racesti si mixezi acelasi produs fara sa adaugi nimic altceva acelasi produs se numeste mousse.Aceea este o reteta de baza a mousse-ului dar un mousse decandent o sa aiba intodeauna oua, unt si frisca batuta. O diferenta de mentionat dintre mousee si ganache: ganache-ul il folosesti ca glazura, umplutura pentru torturi, cupcakes-uri,trufe de ciocolata etc dar niciodata nu poate fi folosit ca desert in sine...pe cand mousee-ul poate fi folosit ca, crema pentru torturi dar poate fi folosit ca un desert in sine. Daca iti bat la usa musafiri "neanuntati" si nu ai nimic prin frigider ca desert sa ii servesti, mousee-ul este un desert perfect pentru asemenea momente "de criza". E usor si foarte rapid de preparat:)Angiehttps://www.blogger.com/profile/08695333860690373463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8358683970597298041.post-53319993217951204632010-07-07T23:13:13.120+03:002010-07-07T23:13:13.120+03:00Va multumesc tuturor pentru urari! Va imbratisam c...Va multumesc tuturor pentru urari! Va imbratisam cu drag!Mihahttps://www.blogger.com/profile/00111546535173285409noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8358683970597298041.post-20982940392668235212010-07-07T23:12:32.140+03:002010-07-07T23:12:32.140+03:00Bianca, n-am apucat sa-ti raspund. Daca te-ai supa...Bianca, n-am apucat sa-ti raspund. Daca te-ai suparat, imi cer iertare. Nu am ignorat intrebarea ta, doar am fost prinsa cu altele.<br />Deci, din experienta mea mousse-ul se prepara cu frisca batuta si gelatina, iar ganache-ul doar cu frisca nebatuta ce se foloseste la topirea ciocolatei.<br />O seara buna iti doresc!Mihahttps://www.blogger.com/profile/00111546535173285409noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8358683970597298041.post-17158619349870212342010-07-07T23:02:47.492+03:002010-07-07T23:02:47.492+03:00Multumesc de raspuns. Pana la urma am gasit ca cre...Multumesc de raspuns. Pana la urma am gasit ca crema ganache are oua si crema ganache e cu frisca.<br />Deci multumescBiancahttps://www.blogger.com/profile/16095674149826940753noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8358683970597298041.post-60203341933133671452010-07-06T17:27:11.225+03:002010-07-06T17:27:11.225+03:00Minunat!
La multi ani nepoatei!Minunat!<br />La multi ani nepoatei!Alexandrinahttps://www.blogger.com/profile/08952590532778933925noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8358683970597298041.post-9964691955269774842010-07-06T10:27:11.180+03:002010-07-06T10:27:11.180+03:00Foarte gustosFoarte gustosBiankahttps://www.blogger.com/profile/04740852582267201615noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8358683970597298041.post-88539394229641126022010-07-05T21:32:19.512+03:002010-07-05T21:32:19.512+03:00sa-ti traiasca nepotica!cat despre tort,am sa-l in...sa-ti traiasca nepotica!cat despre tort,am sa-l incerc si eu!arata minunat!getahttps://www.blogger.com/profile/05824441431815824596noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8358683970597298041.post-141339697020605532010-07-05T20:04:21.546+03:002010-07-05T20:04:21.546+03:00delicios!delicios!Angiehttps://www.blogger.com/profile/08695333860690373463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8358683970597298041.post-50157630140307584782010-07-05T19:39:36.966+03:002010-07-05T19:39:36.966+03:00Foarte bine arata tortul. La multi ani nepoatei.
E...Foarte bine arata tortul. La multi ani nepoatei.<br />Eu inca nu am inteles care e diferenta intre mousse si ganache...daca ai chef te rog sa imi explici.<br />Multumesc frumosBiancahttps://www.blogger.com/profile/16095674149826940753noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8358683970597298041.post-25009175033902758582010-07-05T18:49:53.054+03:002010-07-05T18:49:53.054+03:00Que buena se ve esta torta, te ha quedado maravill...Que buena se ve esta torta, te ha quedado maravillosa. SaludosJosé Manuelhttps://www.blogger.com/profile/05516294136672616792noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8358683970597298041.post-35269004393563008332010-07-05T18:02:36.447+03:002010-07-05T18:02:36.447+03:00Tortul arata minunat si chiar ca e special pentru ...Tortul arata minunat si chiar ca e special pentru asa o minunatie de ingeras!!!La Multi Ani nepotelei tale si multa sanatate sa creasca mare si frumoasa!!!Gabrielahttps://www.blogger.com/profile/01001563649325555482noreply@blogger.com