Pages

marți, 14 iunie 2011

Paste cu piept de pui si suc de rosii

Din nou paste... :)))

Cred ca oricine stie si poate sa gateasca paste, in fel si fel de combinatii. Ceea ce propun astazi n-as putea spune ca e o reteta, ci doar o propunere pentru un pranz delicios. ;)


300 g paste (paccheri rigati)

1 piept de pui
1 morcov
4 catei usturoi
patrunjel verde


100 g bacon
1 ceapa
1 cutie rosii in suc
sare si piper
oregano

200 g cascaval pentru gratinare

Pastele se fiertb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert se pun la scurs intr-o strecuratoare.


Pieptul de pui l-am tocat la robotul de bucatarie la un loc cu usturoiul, patrunjelul verde si morcovul.

Baconul taiat feliute il punem intr-o tigaie si il prajim usor. Cand grasimea a inceput sa se topeasca adaugam ceapa tocata marunt si o prajim usor, pana se inmoaie. Turnam deasupra conserva de rosii cu tot cu suc si omogenizam. Lasam sa dea cateva clocote, apoi punem carnea.


Omogenizam si amestecam continuu pana carnea se desface si se albeste. Condimentam dupa gust cu sare, piper si oregano.

Punem pastele intr-un castron incapator, punem si sosul de carne si amestecam bine bine. Rasturnam totul intr-un vas termorezistent uns cu unt, acoperim cu un strat generos de cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari si dam la cuptor la foc mediu pana cascavalul se topeste si se aureste usor.

8 comentarii:

  1. Poate nu crezi, dar chiar acum merg sa fac reteta ta, insa cu piept de curcan-asta am in frigider acum. Revin cu impresii ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Excelent!!!Am retinut reteta pentru viitor! Multuumesc

    RăspundețiȘtergere
  3. Pare o combinatie foarte buna, pe mine orice contine usturoi ma da gata, fac si eu! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Precious Mornings. Ma bucur tare mult ca ti-au placut! :)

    Foarte frumos la tine pe blog. ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. elena arata bine se vede cai gatit bine nu prea leam cu pastele ......

    RăspundețiȘtergere