Pentru azi am pregatit niste bulete de cartofi cu cascaval, crocante si foarte gustoase. Se pot servi ca atare sau ca garnitura la o friptura rumena si suculenta. :)
4 cartofi medii
50 g unt
100 g cascaval
1 ou
cateva linguri faina
sare si piper
un praf de nucsoara
pesmet si ulei pentru prajit
Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert (se verifica cu furculita) se trec sub un jet de apa rece si se curata de coaja. Ii punem intr-un castron si ii pasam ca pentru piure. Adaugam apoi untul, cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici, oul, sare, piper si nucsoara, dupa gust. Punem si 1-2 linguri de faina, atat cat sa se lege compozitia si sa o putem modela.
Formam bilute din compozitie, cu mana umezita. Le tavalim prin pesmet din abundenta, apoi le prajim in baie de ulei, pana se auresc.
Se servesc calde, dar si reci sunt la fel de bune.
hihihi, de cand zic ca incerc.
RăspundețiȘtergereCe fain arata!
Bune tare.Vreau si eu (sa-mi fac nu-i asa?)Te pup!
RăspundețiȘtergereCe bine arataaaa, perfect rotunde si rumenite!
RăspundețiȘtergeresuper faine au iesit,mi-ai facut pofta.................trebuie sa le incerc,pupici
RăspundețiȘtergereNu stiu daca ai pe blog ceva sa nu-mi placa.Trebuie sa-ncerc,te pup!
RăspundețiȘtergereCe fain arata! Perfecte!
RăspundețiȘtergerePupici!
Au iesit perfecte!!! Tare bune sunt! Pup!
RăspundețiȘtergereMai mult ca perfecte si tare bune! Pupicei!
RăspundețiȘtergereMiha,iubito cu ce le-ai masurat?Stai,cred ca vad una mai mare cu un mm!Te pup!
RăspundețiȘtergereSuper arata !!! iau si eu una... sunt multe si nu se observa nu? pupici
RăspundețiȘtergereMultumesc fetelor de aprecieri! Va pup cu drag pe toate! :*
RăspundețiȘtergereEle sunt rotunde cu adevărat bun, masticabile
RăspundețiȘtergereVoi souhiate o zi frumoasă
Valerie.
Rotunde si frumoase! Perfecte! Te pup
RăspundețiȘtergerece bine arata rotofeiele.....
RăspundețiȘtergereO sa fac si eu...
Super, mai ales ca va fi deajuns pt 2 persoane!
RăspundețiȘtergereMiha oul cum al punem batut?Ms.....
RăspundețiȘtergereClaudia, nu...Se amesteca pur si simplu cu cartofii fierti si restul ingredientelor.
RăspundețiȘtergereok....msssssss
RăspundețiȘtergereA fost prima data cand am facut Buletele...primele s-au imprastiat prin caunel, pe celelalte le-am mai "cosmetizat" cu inca un galbenus si niste faina, iar in final au fost suuuuper...si apreciate alaturi de chiftelutele crocante de la cuptor.
RăspundețiȘtergereMultumim Miha...m-a inspirat blogul tau plin de delicii.
SARBATORI FERICITE!
Gabriela, Craciun fericit in continuare alaturi de cei dragi tie! :*
RăspundețiȘtergereBuna! Am si eu o intrebare: din cantitatea mentionata de tine cam cate bulete ies? Am musafiri weekendul urmator si ma bate gandul sa incerc sa fac :) Multumesc!
RăspundețiȘtergereSorina, nu mai stiu exact cate ies, cred ca vreo 15. Depinde si de marimea pe care le-o dai, le poti face mai mici sau mai mari. Mai mici sunt mai dragute. :)
RăspundețiȘtergereSunt mortale, tocmai le-am dezgustat! Mi-au iesit vreo 23 de bucati!
RăspundețiȘtergereCe ma bucur! Sa le papati sanatosi! :*
RăspundețiȘtergereArata super , voi incerca si eu sigur si la gust sunt buni
RăspundețiȘtergereMultumesc!
RăspundețiȘtergereSper sa-ti placa! :)
Ce minunat arata! Am sa fac si eu astazi!
RăspundețiȘtergere