1 ceapa mica
1 rosie
bacon feliat (in functie de cate felii veti obtine dupa ce feliati vanata)
cascaval feliat
Pentru sos:
2 catei usturoi
100 g iaurt gras
marar verde tocat
1 frunza de busuioc verde
sare si piper
Vinetele se spala si se taie felii, pana aproape de codita, la vreo 2-3 cm distanta, astfel incat sa nu se desprinde de pe cotor.
Ceapa si rosia se feliaza.
Intre feliile de vanata se aseaza cate o felie de bacon, ceapa, cascaval si rosie. Apoi vanata se leaga strans cu ata de bucatarie si se pune intr-un vas termorezistent.
Se stropeste cu putin ulei de masline si se da la cuptor la foc mediu, pentru aproximativ jumatate de ora. Se verifica daca e gata intepand vanata cu o furculita.
Pentru sos se piseaza usturoiul si busuiocul, apoi se adauga iaurtul. Se omogenizeaza si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si marar.
Scoatem ata de pe vanata, asezam pe o farfurie si stropim din belsug cu sosul de iaurt.
Si scriu...si scriu... si deodata mi s-a facut un gol in stomac... Mi-e foame... Ne revedem curand! :)))
daaaaaaaa !!!!!!!!! .... si eu am vazut reteta la Alice , iar acum la tine , trebuie sa fac si eu de pofta , arata prea bine !!!! ... oricum cred ca o voi papa singurica , sau poate invit o prietena la mine ;) ...O zi frumoasa sa ai !!
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata! Pofta mare!
RăspundețiȘtergerebuna mancarea! si eu probat de cateva ori reteta si mi-a iesit de fiecare data!
RăspundețiȘtergereArata super bine !Sigur imi place doar sunt fan vinete!pupici!
RăspundețiȘtergereaoleu!!!!!
RăspundețiȘtergereal meu, initial a zis ca tot mai buna e salata de vinete, sau zacusca...ca doar asa inchite el o vanata..numai coapta bine si zderelita bine :))) barbatii astia, dom'le :))
Miha, daca ti-a placut, macar putin....ma bucura tare!
Pup cu drag si o zi faina!
Idee foarte bun
RăspundețiȘtergereminunata reteta.si eu ma gandesc la vinetele astea de cand le-a postat Alice.pupic
RăspundețiȘtergerearata super bine
RăspundețiȘtergereO bunatate!!! Ador vinetele! Pup!
RăspundețiȘtergereSa mor daca n-am crezut ca-i cu ciocolata si frisca .
RăspundețiȘtergereNu ma bate,dar am vazut la Jamie O un dulce cu vinete care parea tare bun .
E bine si sarat si cu smantana,mai ales ca iar am 2 kg in plus , peste alea 5 care erau deja .:)
Arata tare bine, imi place! Pupicei!
RăspundețiȘtergereE intr-adevar o reteta grozava cu produs final foarte fotogenic!arata tare bine!
RăspundețiȘtergereYum, vinete, ce bine arata! si daca e si cu bacon, cu siguranta il conving si pe sotu sa manance :))
RăspundețiȘtergereSuper reteta si prezentarea foarte shic. Pentru o cina, mi se pare un meniu tare "senzual":))
RăspundețiȘtergereO zi buna!!!
Cat, asa e si la mine. Daca e ceva ce nu le place mananc singura sau invit vreo prietena pe la mine. :))
RăspundețiȘtergerePupici!
Minoki, multumesc...poftim pe la mine, te rog! :)))
RăspundețiȘtergereLoredana, asa este... foarte foarte buna! :*
RăspundețiȘtergereFlory, multumesc draga mea! :*
RăspundețiȘtergereAlice, mi-a placut foarte mult! Saru-mana de reteta delicioasa!
RăspundețiȘtergereMultumesc Bianka! :*
RăspundețiȘtergereMultumesc Naty! :*
RăspundețiȘtergerePup Licuta! Si mie imi plac mult de tot.
RăspundețiȘtergereLia, oricum esti o draguta, chiar cu kilele alea in plus. Muah... :* :* :*
RăspundețiȘtergereEu am zarit pe undeva, dar nu mai stiu pe unde, tre sa caut, niste vinete cu ciocolata. :)))) Tare sunt curioasa ce gust or avea. :))
Multumesc Adela! :*
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Teo! Atat de frumos cat pot multumi prin intermediul butoanelor. :)))
RăspundețiȘtergereMiha, spor la convins consoarta sa pape vinete delicioase! Pup! :*
RăspundețiȘtergereVasi, multumesc mult de aprecieri! :*
RăspundețiȘtergerebag de seama ca barbatii nostri sunt conservatori ! si al meu ! de aia ne-om fi facut noi bloguri culinare.i-am scris si lui alice.eu am transformat reteta aste intr-o mancare si asa o mananca de numa !adica:tai vinetele cubulete si le trag in putin ulei,apoi pun straturi de vinete,ceapa sticlosita,rosii si branza,le inec in bulion amestecat cu busuioc si usturoi si le dau la cuptor pana scade sosul si se leaga,aproximativ o ora si mai bine,n-am cronometrat.iese o mancare extrem de buna si aromata,e drept ca nu asa aratoasa ca evantaiul.
RăspundețiȘtergereAratã super!!! multã baftã:)
RăspundețiȘtergere