Cand v-am aratat una din metodele prin care putem obtine dulce de leche acasa, v-am promis ca va coc ceva. :)) Nu era vorba decat despre aceste delicioase prajituri.:))
Pentru briose:
4 oua
200 g unt
100 g zahar
100 ml lapte
300 g faina
1 praf de copt
esenta de vanilie
5 caramele (60 g)
Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana devine pufos ca o crema. Adaugam galbenusurile unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in crema de unt, alternand cu laptele.
Separat albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, dupa care le incorporam in reprize, in compozitia de mai sus, amestecand usor de jos in sus cu o spatula. La sfarsit, punem si caramelele taiate bucatele.
Caramelele se pot inlocui cu ciocolata sau se poate renunta la ele, dupa cum doriti.
Turnam aluatul in formele de briose
si dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc si se desprind usor de marginea formei. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.
Pentru crema:
200 g unt
400 g dulce de leche
Untul il topim, dar nu de tot, cat sa mai ramana si bucati netopite. Mixam pana se incheaga din nou si devine pufos ca o crema, apoi adaugam treptat din dulce de leche, pana se termina.
Punem crema intr-un posh si ornam dupa preferinta.
Puteti sa puneti si mai putin din cantitatea de dulce de leche, dupa cum va este preferinta, daca va place crema mai untoasa sau mai dulce. Initial, am avut in plan sa folosesc doar 200, maxim 250 g... dar am preferat gustul mai dulce celui untos. :)
Desigur se pot modifica si cantitatile, crema fiind arhi-suficienta pentru cele 12 briose.
moaaa, ce-as musca din poza:)))))
RăspundețiȘtergereCe bine arata!!!!!!!
RăspundețiȘtergereVreau si eu unaaa...
RăspundețiȘtergerexoxoxo
ehe...astea musai tre sa le fac si eu, ca tare bune sant yumi,yumi
RăspundețiȘtergereFoarte bun
RăspundețiȘtergereFF bine arata si dulce de leche suna super . Felicitari!!!
RăspundețiȘtergeremama mia!!! vin la o bucatica! o zi frumoasa sa aveti!
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata si sunt sigura ca sunt delicioase!aici in Spania se gaseste "dulce de leche" dar niciodata nu am cumparat/facut;acum cu reteta si fotografiile tale,m-ai convins!!!te pup!
RăspundețiȘtergereBravo Miha! Arata yumm, yumm!
RăspundețiȘtergereimi lasa gura apa
RăspundețiȘtergereArata foarte,foarte,foarte bine!!!!!!!
RăspundețiȘtergereMmm, :) abia astept sa le incerc si eu!
RăspundețiȘtergere