Pages

vineri, 17 februarie 2012

Pandispan

Un pandispan simplu si delicios, numai bun de realizat atunci cand sunteti in pana de idei. Se poate face si numai cu vanilie sau numai cu cacao, se pot adauga nuci sau alte fructe uscate.



5 oua
5 linguri zahar (aromat cu vanilie)
5 linguri faina
3 linguri ulei
1 lingura cacao neagra
1/2 lingurita praf de copt
esenta de rom

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei se adauga peste albusuri si se amesteca usor, apoi punem faina amestecata cu praful de copt si omogenizam usor amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Din compozitia de mai sus dam deoparte cateva linguri (4-5 sunt suficiente). Adaugam cacaoa si esenta de rom si omogenizam.

In tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina punem 2-3 linguri din compozitia alba, apoi 1 lingura din compozitia cu cacao. Repetam procedeul pana terminam cele 2 compozitii. La sfarsit zgaltaim putin tava de la stanga la dreapta, sa asezam mai bine compozitia in tava si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra.

Se lasa la racit apoi se portioneaza.


27 de comentarii:

  1. Arată atât de bine,atât de pufos!!! Cred ca se datorează uleiului si cum am de gand sa fac,curând un tort,voi proba rețeta ta! Mersi! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. se pune si lamaie....e mai gustos...:*

    RăspundețiȘtergere
  3. Wow!!! il est superbe très belle photos, bravo!

    Bisous

    RăspundețiȘtergere
  4. Cata pufosenie , foarte fain !!! am facut si eu , da cu fructe :-*

    RăspundețiȘtergere
  5. Mmm, pufos si delicios!!!Minunat arata!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. Se vede din poza cat e de pufos!Super!

    RăspundețiȘtergere
  7. Pufix rau de tot!!! ne place si noua! pupici

    RăspundețiȘtergere
  8. Tare imi plac pandispanurile...Arata tare bine si e pufos. pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc mult tuturor pentru aprecieri. Va pup si imbratisez cu drag! :*

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte delicat,pufos, delicios si usor de facut chiar si de incepatori.Felicitari!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc frumos!
    De fiecare data incerc sa explic retetele astfel incat sa poata fi facute chiar si de incepatori. Daca reusesc acest lucru, nu pot decat sa ma bucur! :)

    RăspundețiȘtergere
  12. cate forme de pandispan ies din aceastå retetå ? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  13. O singura forma mare, de 30 cm lungime.

    RăspundețiȘtergere
  14. f f frumos arata.Acum l-am bagat in cuptor!sper sa iasa o pufosenie!

    RăspundețiȘtergere
  15. Eu am o alta reteta mi-a iesit o singura data dar nu stiu ce se intampla de se lasa???!!

    RăspundețiȘtergere