Iata-ma implicata intr-un nou si frumos proiect marca Electrolux. Anul acesta Electrolux si-a propus sa duca traditia romaneasca mai departe si incepe cu Retete Traditionale Moldovenesti si/sau Bucovinene.
Eu am ales sa prepar coltunasi moldovenesti, deliciul copilariei mele de moldoveanca get-beget. :)
Pentru aluat:
400 g faina
1 ou
putina sare
apa calduta
Punem faina intr-un castron. Facem o gaura in mijloc, si adaugam oul , putina sare si ~1 cana de apa calduta, atata cat este nevoie sa obtinem un aluat elastic, ce nu se mai lipeste de maini. Se framanta pana se incorporeaza toata faina.
Aluatul obtinut se intinde pe masa presarata cu faina in foaie subtire, care mai apoi se taie in patrate potrivite ca marime.
Pentru umplutura:
250 g branza de vaci
2 oua
100 g zahar
coaja de portocala confiata
Branza se mixeaza cu ouale, coaja de portocala confiata si zaharul pana obtinem o crema fina. Daca branza este prea uscata se adauga si putina smantana. Daca este prea moale se adauga 1-2 linguri amidon.
Pe mijlocul fiecarui patratel de aluat se pune umplutura, iar marginile se lipesc, dandu-le forma triunghiulara.
Coltunasii se fierb in apa cu sare pentru 10-15 minute. Se scot pe un platou si se presara cu zahar.
Se servesc calzi. Pentru cine prefera se pot servi cu smantana indulcita turnata deasupra.
Simple, et délicieux mes deux choses préférés, merci!
RăspundețiȘtergereFoarte buni!O sa fac si eu,nu am incercat niciodata dar am mancat si mi-au placut.
RăspundețiȘtergereSuuuuuper coltunasii!
niciodata n-am facut:d asa moldoveanca cum sunt :)))
RăspundețiȘtergereFoarte buni!!!Imi plac tare mult coltunasii!Pup!
RăspundețiȘtergerePur si simplu iubesc coltunasii! ...iar au tai arata minunat! Bafta!
RăspundețiȘtergerebafta! super buni!
RăspundețiȘtergerece pofta mi-ai facut...nu am mai mancat din copilarie...si ce-mi mai placeau...foarte bun !!!!!
RăspundețiȘtergereIncearca si cu visine proaspete!
RăspundețiȘtergereDelicioase!!!
:)
Ii ador ...ca si eu sant o moldoveanca get-beget....chiar daca ma lupt pentru cetatenia italiana :))) Acum ma duc la votat ,pupici !!!
RăspundețiȘtergereDar unde ii votez ???
RăspundețiȘtergereMultumesc Petronela, dar nu e cu vot! Te pupacesc!
RăspundețiȘtergereAs papa si eu cativa coltunasi !!! ;)
RăspundețiȘtergereSi la noi(Maramures) au mare trecere coltunasii, dar se umplu cu dulceata sau gem. Copii mei sunt inebuniti dupa ei:)
RăspundețiȘtergereIo desi nu-s moldoveanca,dar nu m-as da in laturi de la o portioara !
RăspundețiȘtergeredeliciosi !!
RăspundețiȘtergereDulcele meu preferat....dar sa "musteasca" in unt si zahar.
RăspundețiȘtergereMa bucur ca am mai descoperit pe cineva din Iasi!
RăspundețiȘtergereBafta si tie!