O prajitura din albusuri, moale si pufoasa, ce se preteaza cu usurinta la orice fel de topping aveti voi chef. Potrivita pentru atunci cand aduni mai multe albusuri la congelator.
350 g albus200 g zahar pudra
150 g faina
1/2 lingurita praf de copt
50 g nuca de cocos
esenta de vanilie
Albusul se bate spuma tare cu un praf de sare. Se adauga jumatate din cantitatea de zahara si se mixeaza pana spuma devine lucioasa, ca pentru bezea. Aromam cu esenta de vanilie, dupa gust.
Separat amestecam faina cu praful de copt, nuca de cocos si restul de zahar, apoi o incorporam in spuma de albusuri amestecand usor cu o spatula, cu miscari de sus in jos.
Turnam compozitia in 6 forme de silicon pentru briose, ce ramane punem intr-o tava (17 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor. Se face proba cu scobitoarea.
Se scot pe un gratar si se lasa la racit.
Pentru topping:
150 g dulce de leche
150 g mascarpone
Mixam mascarponele cu dulce de leche, apoi turnam peste prajitura bine racita.
de acum am sa adun si eu albusurile! mai tot timpul uit de ele sau le arnci din greseala ... asta daca nu le prajeste sotul meu, ca tare mult ii mai plac!
RăspundețiȘtergerearata superb si tortul si briosa ... iar toppingul este demential!
Hummmm..... parfait et très beaux, il en reste?????
RăspundețiȘtergereDelicios ca de obicei, felicitari din sufler, Multa dragoste azi, de fapt ca si ieri si maine si tot asa.
RăspundețiȘtergereApetisante!O seara frumoasa!
RăspundețiȘtergereMinunate ! am albusuri adunate la congelator si tot nu eram eu hotarata ce anume sa fac ? Acuma stiu :)
RăspundețiȘtergerepupici
Mmmmmmm, ce apetisant! Zilele trecute am preparat un chec din albusuri, dar spun drept prajitura ta ma ispiteste. Te pupic.
RăspundețiȘtergereMinunat!!!Trebuie sa adun albusuri!O seara placuta!Te pup!
RăspundețiȘtergereSi eu fac tot chek din albusuri de obicei. Cu prima ocazie incerc si prajitura ta. Arata foarte bine!
RăspundețiȘtergereprajitura asta in america se numeste prajitura ingerilor,doar ca are in compozitie si lamaie,fara nuca de cocos si se face intr-o forma speciala cu tuturoi la mijloc,care tuturoi sa fie mai inalt decat marginile formei,pentru ca se pune la racit intoarsa pe dos,cu tuturoiul in jos.trebuie sa incerc si eu topingul tau,ca pare a fi tare bun.pupu-te!
RăspundețiȘtergereCate albusuri mai aruncam eu !!!! .... grozava idee!!
RăspundețiȘtergereDe unde ai cumparat decoratiunile?
RăspundețiȘtergereTe referi la inimoare mici si roz?
RăspundețiȘtergereda.arata super bine
RăspundețiȘtergereLe-am primit cadou de la o prietena din strainatate.
RăspundețiȘtergereNicio sectiune? :( Si zi la prietena ta din strainatate ca vreau si eu inimioare din alea mici si roz...da' se vad rosii, sa stii :P puup
RăspundețiȘtergereNu am sectiune Liana, n-am mai apucat sa fac poze. :(
RăspundețiȘtergereInimioarele is o culoare...nedefinita. :p :)))
Pup!