Coltunasi ca la mama acasa....

sâmbătă, 9 mai 2009

O reteta ce-mi aduce aminte intotdeauna de copilarie...



Pentru aluat avem nevoie de:

400 g faina
1 ou
2 linguri ulei
sare

Pentru umplutura avem nevoie de:

250 g branza de vaci
2 oua
100 g zahar
3 linguri smantana
esenta de rom

Ingredientele pentru umplutura le-am pus la robot si le-am mixat pana au devenit o crema fina si pufoasa.

Se pune faina intr-un castron,se face o gaura la mijloc,in care se adauga oul,putina sare,uleiul si 1 cana de apa calduta.


Se amesteca pana se incorporeaza toata faina.Daca mai este nevoie se adauga putina apa.

Coca obtinuta se framanta pana nu se mai lipeste de mana si nici de castron.Daca aluatul este prea moale se mai adauga putina faina.


Cand este gata,se intinde pe masa unsa cu faina o foaie subtire,care se taie in patrate





sau se decupeaza cercuri cu un pahar.


La mijlocul fiecarei forme se pune cate o lingurita de umplutura,



iar marginile se lipesc,dandu-li-se astfel forma de triunghiuri



sau de semiluna.



Eu am presat si cu furculita sa fiu sigura ca nu se desfac. :))

Coltunasii se fierb in apa cu sare in jur de 15 minute.Se scot pe un platou si se presara cu zahar tos.

Share This Post

11 comentarii:

  1. Vreau si eu o portie de coltunasi... recunosc ca maninca doar la mama acasa, adica am mincat ultima oara acum doi ani, sper sa maninc din nou anul asta, daca nu la mama, fac o vizita la tine...

    RăspundețiȘtergere
  2. Te astept cu drag cuscra! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. astia-s preferatii lui husband?mai ai,ca-l trimit la tine...eu nu fac...:)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Alison,nu mai am,dar il poti trimte la mine. Il invat cum se fac si poate iti face el tie! :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. sunt tare buni fata mea are diabet si a mancat la buzias si i-a placut enorm am sa-i fac si eu mersi mult mult KAMI

    RăspundețiȘtergere
  6. Kami, ma bucur tare mult ca ti-a placut reteta si ca ii vei face si fetei. Nu stiu cat e de buna reteta asta pentru cei ce sufera de diabet, dar tu stii mai bine.

    O zi frumoasa si multa sanatate. :*

    RăspundețiȘtergere
  7. Miha, azi am facut coltunasii, eu impreuna cu baiatul cel mare de 13 ani...bucatari priceputi..ce mai...Au iesit excelenti, e prima data cand fac si a mancat si cel mic, care de obicei are o problema cu branza de vaci...Te pup si multumesc mult,
    Gabriela si baietii...de pe forum

    RăspundețiȘtergere
  8. Eiii...Gabriela...ce surpriza!!! Ma bucur tare mult ca v-au placut. Te mai astept pe aici, poate vei mai gasi ceva idei pentru mofturosi. :))

    Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna.Ma numesc Simona si am o intrebare.Locuiesc in Franta,si aici branza de vaci vanduta in magazine este mai cremoasa,ca smantana.Va rog sa imi spuneti,daca stie cineva,ce mai pot adauga in umplutura ptr coltunasi ca sa fie mai groasa,ptr ca daca pun doar branza,smantana si ouale iese chiar foarte lichida.Va multumesc si va pup.

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna Simona.
    Poti face asa: renunti la smantana, branza o amesteci cu zaharul si doar galbenusurile. Si mai poti adauga 1 lingura de amidon.

    Spor la treaba! ;)

    RăspundețiȘtergere