Coltunasi ca la mama acasa....
Pentru aluat avem nevoie de:
400 g faina
1 ou
2 linguri ulei
sare
Pentru umplutura avem nevoie de:
250 g branza de vaci
2 oua
100 g zahar
3 linguri smantana
esenta de rom
Ingredientele pentru umplutura le-am pus la robot si le-am mixat pana au devenit o crema fina si pufoasa.
Se pune faina intr-un castron,se face o gaura la mijloc,in care se adauga oul,putina sare,uleiul si 1 cana de apa calduta.
Se amesteca pana se incorporeaza toata faina.Daca mai este nevoie se adauga putina apa.
Coca obtinuta se framanta pana nu se mai lipeste de mana si nici de castron.Daca aluatul este prea moale se mai adauga putina faina.
Cand este gata,se intinde pe masa unsa cu faina o foaie subtire,care se taie in patrate
sau se decupeaza cercuri cu un pahar.
La mijlocul fiecarei forme se pune cate o lingurita de umplutura,
iar marginile se lipesc,dandu-li-se astfel forma de triunghiuri
sau de semiluna.
Eu am presat si cu furculita sa fiu sigura ca nu se desfac. :))
Coltunasii se fierb in apa cu sare in jur de 15 minute.Se scot pe un platou si se presara cu zahar tos.
Vreau si eu o portie de coltunasi... recunosc ca maninca doar la mama acasa, adica am mincat ultima oara acum doi ani, sper sa maninc din nou anul asta, daca nu la mama, fac o vizita la tine...
RăspundețiȘtergereTe astept cu drag cuscra! Pup!
RăspundețiȘtergereastia-s preferatii lui husband?mai ai,ca-l trimit la tine...eu nu fac...:)))
RăspundețiȘtergereAlison,nu mai am,dar il poti trimte la mine. Il invat cum se fac si poate iti face el tie! :)))
RăspundețiȘtergeretaaaaaare
RăspundețiȘtergeresunt tare buni fata mea are diabet si a mancat la buzias si i-a placut enorm am sa-i fac si eu mersi mult mult KAMI
RăspundețiȘtergereKami, ma bucur tare mult ca ti-a placut reteta si ca ii vei face si fetei. Nu stiu cat e de buna reteta asta pentru cei ce sufera de diabet, dar tu stii mai bine.
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa si multa sanatate. :*
Miha, azi am facut coltunasii, eu impreuna cu baiatul cel mare de 13 ani...bucatari priceputi..ce mai...Au iesit excelenti, e prima data cand fac si a mancat si cel mic, care de obicei are o problema cu branza de vaci...Te pup si multumesc mult,
RăspundețiȘtergereGabriela si baietii...de pe forum
Eiii...Gabriela...ce surpriza!!! Ma bucur tare mult ca v-au placut. Te mai astept pe aici, poate vei mai gasi ceva idei pentru mofturosi. :))
RăspundețiȘtergerePup cu drag!
Buna.Ma numesc Simona si am o intrebare.Locuiesc in Franta,si aici branza de vaci vanduta in magazine este mai cremoasa,ca smantana.Va rog sa imi spuneti,daca stie cineva,ce mai pot adauga in umplutura ptr coltunasi ca sa fie mai groasa,ptr ca daca pun doar branza,smantana si ouale iese chiar foarte lichida.Va multumesc si va pup.
RăspundețiȘtergereBuna Simona.
RăspundețiȘtergerePoti face asa: renunti la smantana, branza o amesteci cu zaharul si doar galbenusurile. Si mai poti adauga 1 lingura de amidon.
Spor la treaba! ;)