Trandafiri cu mere
Trandafiri cu mere |
Avem nevoie de:
* 400 g aluat de foietaj
* 3 mere
* 6 linguri zahar
* 2 linguri scortisoara
* zeama de la 1/2 de lamaie
Merele se taie in sferturi, se scot coatoarele, apoi se taie felii subtiri.
Se pun intr-o cratita si se acopera cu apa. Adaugam 2 linguri de zahar si zeama de lamaie si punem la fiert. Cand incepe sa fiarba se mai dau 2 clocote si se da deoparte.
Se scot feliile de mar pe un prosop absorbant si se lasa la racit.
Intindem foaia de aluat de foietaj, presaram zaharul ramas ( cantitatea de zahar se poate mari sau micsora, dupa preferinta) si scortisoara.
Aluatul de foietaj sa nu fie dezghetat complet, se lucreaza mai usor.
Apoi taiem fasii de aluat de 1.5 cm Pe fiecare fasie se pun felii de mar, usor suprapuse.
Apoi se ruleaza cat mai strans posibil. Dupa ce presarati zaharul pe foaia de aluat, treceti de 2 ori cu sucitorul peste foaie. Zaharul se va lipi mai bine si nu se va imprastia la rulat.
Fiecare rulou se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt
Sub tava in care se coc trandafirii puneti un vas/tava cu apa, pentru a evita sa se arda la "talpa"
Se pudreaza cu zahar dupa ce s-au racit.
Super Miha, SUPER!!!
RăspundețiȘtergereMiha, am revenit dupa ce am vizitat si "trandafirii" Lenei! Ai tai sint de nota 1o cu felicitari!!! Bravo! :)
RăspundețiȘtergereMultumesc tare mult Nina!
RăspundețiȘtergereIti dai seama ca trebuie sa ii fac si eu, mai ales caaub scortisoara si sotul meu o sa ii adore ! Merci !
RăspundețiȘtergereCe frumosi sunt !! Cu ce ai taiat sa iasa putin ondulata marginea ? Mi-am batut capul degeaba si nu am gasit prin casa ceva potrivit.
RăspundețiȘtergerecit de frumosi sunt!felicitari!
RăspundețiȘtergereCe frumosi si delicati ti-au iesit trandafirasii! Arata extraordinar!
RăspundețiȘtergereFelicitari, Miha, ti-au iesit foarte frumosi trandafirii, ca de altfel toate retetele tale.
RăspundețiȘtergereSi eu am vazut trandafiri pe alte bloguri, dar ai tai sunt intr-adevar cei mai frumosi si pe deasupra foarte bine explicata reteta!
P.S. Mi-e dor de Iasul studentiei mele...
Doamne ce frumusete ! Da tu mai dormi? Toata ziua le bucataresti! O zi minunata! Cami
RăspundețiȘtergereSe vede ca sint "trandafiri de la Moldova", sint superbi. Arunca si la mine unul, ca ies in balcon...
RăspundețiȘtergereIntr-adevar superbi, de cate ori am vazut pozele trandafirilor la diferite gospodine nu a fost niciuna la fel.
RăspundețiȘtergeresunt formidabili! imi place la nebunie blogul tau..buna treaba ;)
RăspundețiȘtergereMiha, sant socata :))))
RăspundețiȘtergereeu te astept cu premii!
RăspundețiȘtergereArata superb!
RăspundețiȘtergereTot timpul apare ceva bun si frumos aici la tine!Felicitari!
Te pup!
Extraordinar de bine arata! am sa fac si eu intr-o zi, mersi de truc.
RăspundețiȘtergerehi mih a!! :) ce frumosi ti-au iesit :) ff buni trebuie sa fie
RăspundețiȘtergereeu nu prea am timp de prajituri dar m astraduiesc :) te pup pa
Cat, ma bucur ca ti-au placut! Sper din inima sa-i placa si sotului tau! :)
RăspundețiȘtergereAlina, aluatul l-am taiat cu o rola zimtata, de-aia gen taietor de pizza. :)
RăspundețiȘtergereAlison si Elena...Va multumesc! Imbratisari cu drag!
RăspundețiȘtergereGeta, daca vreodata vei ajunge in Iasul studentiei tale sa-mi dai un semn. ;)
RăspundețiȘtergereCami, am si zile cu pauza! :))
RăspundețiȘtergereCuscra, mai esti in balcon? :))
RăspundețiȘtergereAnne...Butuc...va multumesc! O zi buna!
RăspundețiȘtergereAnastasia...de ceeee? :)))))
RăspundețiȘtergereCarmen...Ducesa...Anca...multumesc!
RăspundețiȘtergereEXCELENT...NU DOAR RETETA ACESTA..CI TOT CE AM GASIT LA TINE PE BLOG! E F NOROCOASA FAMILIA TA.....!PUPICI!
RăspundețiȘtergereWow, arata excelent, ii voi incerca si eu.
RăspundețiȘtergereCe bine arata trandafirasii tai Miha. Super idee. Un sfarsit de saptamana placut!
RăspundețiȘtergereUite inca un dulce bun si rapid cu mere facut de mine ieri. o sa-ti placa. cccris.blogspot.com
RăspundețiȘtergereDraga Miha, te invit la mine sa-ti ridici premiul pentru "Cel mai aspectuos aperitiv" dulce octombrie !
RăspundețiȘtergerete pup si te astept cu drag aici !!!
http://anastassiacafe.blogspot.com/2009/10/castigatorii-cel-mai-aspectuos-aperitiv.html
Just me...multumesc!
RăspundețiȘtergereMa bucur tare mult ca ti-a placut la mine! Te mai astept cu drag! :)
Mihaela, dupa ce ii incerci te astept cu impresii, despre cum ti-ai uimit familia. :))
RăspundețiȘtergerePup!
Nana, multumesc! Esti o draguta!
RăspundețiȘtergereCris...daaaa, am vazut dulcele tau cu mere. Super!
RăspundețiȘtergereAnastasia, multumesc de premiu. Poate o fi "aperitivul" meu aspectuoas, dar premiul tau e haios cu siguranta. :))
RăspundețiȘtergereFelicitari, Miha, Intr-adevar sunt minunati trandafirii tai. I-am incercat si eu dar...dezastru, am impresia ca nu e aluatul potrivit. Eu am folosit foietaj, cred ca Morarita, dar al tau nu pare foietaj (foietajul se vede clar la Strudelul tau cu mere, de exemplu). Spune-mi si mie, te rog, de care aluat ai folosit?
RăspundețiȘtergereSimplesmente maravilhosas.
RăspundețiȘtergereMiha, arata grozav! Ce fel de aluat ai folosit?
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa!
Flori
Flori, multumesc1
RăspundețiȘtergereAm folosit aluat de foietaj congelat. De la Linco.
super
RăspundețiȘtergereCe bine arata trandafirii tai! Sunt urmatorii pe lista, mai ales ca sunt de post!
RăspundețiȘtergereIntr-adevar Diana, sunt de mare efect! :)
RăspundețiȘtergerebuna, in primul rand felicitari pentru blog. se stie ca moldovencele sunt cele mai bune bucatarese. am probat si eu reteta ta, acum jumatate e ora, dar ca orice prima reteta probata nu a iesit ca la poza, cred ca am pus prea multe mere, ca trandafiri mei arata mai mult''ofiliti'', s-au lasat un pic. dar data viitoare sper sa am mai mult noroc:). sarbatori fericite.........si o mica intrebare folosesti pasta de zahar la torturi????te pwp. andrada
RăspundețiȘtergereAndrada, sper ca data viitoare sa fie mai bine decat acum.
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru felicitari si iti doresc si tie un Paste fericit!
Nu folosesc pasta de zahar la torturi. Mi se pare mult prea greu si nu am rabdarea necesara. :)
Una maravilla de tartita!!!. besos
RăspundețiȘtergereBesos Anna! :* :*
RăspundețiȘtergerePreciosas y riquíiiisimas.
RăspundețiȘtergereBesitos
aluatul nu-i cel indicat, foetajul se desface in foite care se ard cu voiosie !!!!!!!!!!!!
RăspundețiȘtergeredeci care e?
Se foloseste aluat de foietaj sau aluat frantuzesc.
RăspundețiȘtergereNu se desface in foite si nu se arde mai mult decat ai face un strudel, de exemplu. Timpul de coacere difera de la un cuptor la altul, de aceea am spus ca se coc pana se rumenesc. Cand incep sa se rumeneasca le scoti, nu vad de ce ar trebui lasat pana se arde.
Arata innebunitor! Ii incerc fara doar si poate. Pupici! <3
RăspundețiȘtergerePupici Ana Maria. Ma bucur ca-ti plac! :*
RăspundețiȘtergereCat de bine arata.. :) Delicios si..foarte frumos. Chiar un desert ca asta poate impresiona chiar si cel mai exigent oaspete..
RăspundețiȘtergereFelicitari!
Multumesc Liana! :*
RăspundețiȘtergereDoamne Mihaa! Esti incredibila! Inspiratie pura!!! O nebunie!!!! Nici nu am cuvinte cata frumusete!
RăspundețiȘtergereMultumesc Ruxy! xoxo
RăspundețiȘtergereIntr-adevar, sunt de mare efect. ;)
ce bine arată..felicitări..
RăspundețiȘtergere