Pilaf cu carne si legume

miercuri, 24 noiembrie 2010


 * 1 piept de pui
* 1 cana orez
* 1 ceapa
* 1 morcov
* 1 radacina patrunjel
* 1 bucata radacina telina
* sare si piper
* patrunjel verde


Pieptul de pui se taie fasii si se prajeste usor in ulei bine incins. Se adauga ceapa tocata marunt si radacinoasele date pe razatoarea cu ochiuri mici si se calesc usor. Se stinge cu apa, se adauga si orezul spalat si scurs. Se potriveste gustul de sare si piper.

Se da la cuptor la foc mediu, pana scade zeama si orezul se umfla. Cu putin timp inainte de a scoate din cuptor se pune patrunjelul verde tocat si se omogenizeaza.

Nu se tine pilaful prea mult la cuptor, pentru ca orezul se umfla repede si tinandu-l la temperatura mare devine cleios.

Se pot pune si felii de rosii sau bulion, in functie de preferinte.

Share This Post

4 comentarii: