Guguluf cu glazura de portocale

luni, 12 iulie 2010




* 3 oua
* 200 g zahar
* 150 g unt
* 250 g branza de vaci
* 100 g Almette
* 200 g faina
* 50 g amidon
* 1 praf de copt
* esenta de vanilie

Ouale se bat cu zahar, esenta de vanilie si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema.

Se adauga apoi pe rand untul topit si branza. Dupa omogenizare se adauga faina amestecata cu amidonul si praful de copt.

Aluatul se toarna in forma de guguluf (sau chec) bine unsa cu unt si se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste. Se lasa la racit in tava, apoi se rastoarna pe un platou.

* Pentru glazura:

* 2 linguri lapte praf
* 3 linguri zahar pudra
* 2-3 linguri suc de portocale

Intr-un castron amestecam laptele praf cu zaharul pudra, apoi turnam treptat sucul de portocala. Trebuie sa obtinem o glazura de consistenta unei smantani mai groase.

Se toarna peste checul racit si se decoreaza cu bombonele colorate.



Share This Post

2 comentarii:

  1. El aspecto es buenisimo. Se ve muy esponjo y deslicioso y la crema de encima tiene que ser deliciosa. Saludos

    RăspundețiȘtergere