Tort Trenulet

marți, 24 noiembrie 2009

Si cu asta am incheiat seria "aniversare 5 ani"...:))





Avem nevoie de:

* Blat:

* 8 oua
* 250 g zahar
* 4 linguri ulei
* 2 linguri amidon
* 8 linguri faina
* 2 linguri cacao
* 1 praf de copt
* vanilie si rom

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna totul peste albusul batut si se omogenizeaza.Se adauga amidonul si faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor.

Se imparte compozitia in 2. In prima parte punem vanilia, in cealalta esenta de rom si cacaoa. Se coc 2 blaturi intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, in jur de 20 minute.

* Crema:

* 200 g ciocolata lapte
* 350 ml frisca lichida

Ciocolata rupta bucatele o punem la topit impreuna cu 200 ml frisca. Aducem la punctul de fierbere, apoi dam deoparte si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit.Cand incepe sa se intareasca adaugam restul de frisca batuta si mixam pana obtinem o crema pufoasa.



* Sirop:

* 100 ml apa
* 100 g zahar

* Glazura:

* 200 g ciocolata amaruie
* 350 ml frisca lichida

Procedam intocmai ca si la crema de ciocolata de lapte.



* Pentru trenulet:

* 200 g faina
* 250 g zahar
* 70 g cacao
* 450 ml lapte
* 35 ml ulei
* 1 plic praf de copt

* Pentru decor:

* frisca
* nuca de cocos colorata
* bomboane M&M
* sticksuri de ciocolata

Blatul pentru trenulet e cel de la patratelele cu ciocolata, foarte usor de facut. L-am taiat fasii si le-am "croit" la masurile potrivite. Le-am lipit intre ele cu frisca batuta.



O ultima bucatica salvata pentru poza...:))

Share This Post

15 comentarii:

  1. Felicitari!!!!
    Cata rabdare, cata imaginatie, cata maiestrie!!!
    FELICITARI!
    Sa-ti traiasca flacaul. Sa va bucurati de el si sa va aduca multe multe bucurii.

    RăspundețiȘtergere
  2. super dragut si asta!da'ai tortarit nu gluma...

    RăspundețiȘtergere
  3. Miha,pai cu ocazia celor 5 anisori te-ai bucatarit precum Tanti Florica de la trei :))!
    Fain si tortuletul asta...balesc uitandu-ma la poza!
    Sa va fie de bine!:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Miha,felicitari pentru torturile de aniversare!La multi ani puiului,sa creasca mare si sanatos!PUPICI!

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa... si ati mincat toate tortuletele ?! Imi imaginez cum o sa fie cind il insori, uauuu, sa nu-mi pui fata la ingrasat ca altfel "te fugaresc"... hi, hi... Vreau si eu o feliuta, desi... kg... isi cam bat joc de cintarul meu... offf...

    RăspundețiȘtergere
  6. Fataa ptr tine trebuie sa se deschida o expozitie, Miha miunatii ies din mainile tale, precis s-au bucurat piticotii, love u moldoveanco!

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte frumos tortul tau!Sa-ti traiasca puiul si sa fie sanatos!La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  8. Superb! Am ramas fara cuvinte, e atat de frumos tortuletul!! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  9. He he ce frumusel e trenuletul...am facut si eu unul pentru ziua prietenului meu, de fapt doar locomotiva ;))

    Aici e post-ul de pe blog in legatura cu locomotiva:

    http://springflower24.wordpress.com/2009/11/16/trenulet-aburoasa-pentru-ziua-prietenului-meu/

    RăspundețiȘtergere
  10. la multi ani puisorilor tai....pentru o super mamica trebuie si un premiu macar virtual...la mine pe blog ai un premiu

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte dragut trenuletul! La multi ani baietelului!

    RăspundețiȘtergere
  12. ahaaa...deci trenuletul era nr 3 :) superb, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  13. super !!!!!sper sa reusesc sa-l fac si eu.
    felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  14. Foarte bine arata. Am facut si eu un trenulet acum citeva zile pentru cel mic, iar acum cind aude de tort intreaba daca e trenulet. L-am imbract in pasta de lapte praf si fondant...am muncit o groaza. cccris.blogspot.com ce zici de el?
    O sa incerc si eu o reteta de mousse ca tare ara delicios.

    RăspundețiȘtergere
  15. Foarte frumos ti-a iesit draga Cris. Daca ar fi fost putin mai colorat ar fi fost "beton" :)) La multi ani sarbatoritului.

    Eu n-am rabdarea si priceperea necesara sa lucrez cu pasta de zahar! :(

    RăspundețiȘtergere