Perisoare cu sos de smantana si ciuperci

vineri, 30 octombrie 2009




* Pentru perisoare:

* 1 piept de pui
* 1 morcov
* 2 catei usturoi
* 1 ou
* patrunjel
* sare si piper alb

* Pentru sos:

* 300 g smantana
* 400 g ciuperci
* 1 ceapa
* 3 linguri ulei de masline
* marar
* sare si piper

Pieptul de pui il tocam impreuna cu celelalte ingrediente. Formam perisoarele cu mana umeda, pe care le punem la fiert intr-un vas cu apa clocotind.

Ciupercile le punem la fiert in apa cu sare si putin otet.



Ceapa tocata marunt o calim putin in uleiul de masline. Adaugam perisoarele si ciupercile scurse bine de apa in care au fiert. Punem si smantana, potrivim gustul de sare si piper. Mai dam cateva clocote, iar inainte de a stinge focul adaugam si mararul tocat marunt.

Se serveste cald, cu mamaliguta.



In sosul de smantana se poate adauga si o lingura de faina, daca sosul va place mai gros.

Dupa preferinta, se pot adauga si 1-2 catei de usturoi.

Share This Post

2 comentarii:

  1. arata foarte bine!
    cateva intrebari totusi: de ce punem ciupercile la fiert? si de ce in apa cu sare si otet? care este rolul sarii in apa de fiert si care este rolul otetului in apa de fiert?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ciupercile le fierbem inainte pentru ca dupa ce calim ceapa si adaugam smantana mai dam doar cateva clocote si n-ar avea timp sa fiarba, sa se inmoaie. Se fierb in apa cu sare pentru gust si cu otet ca sa nu se innegreasca.

    RăspundețiȘtergere