Inghetata de menta

marți, 5 octombrie 2010


Inghetata de menta

Am fost tentata initial sa scriu "dementa" :))) dar chiar daca e demential de buna...e totusi inghetata CU menta :))

* 250 g mascarpone
* 250 ml frisca lichida
* 2 galbenusuri
* 1 lingura zahar
* 100 ml lapte
* 200 ml sirop de menta
* 2 foi de napolitana


Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana deven pufoase ca o crema. Se adauga laptele fierbinte, se omogenizeaza si se pune din nou pe foc, pana se ingroasa putin compozitia. Se lasa la racit.

Intre timp se bate frisca si se amesteca cu mascarpone. Dupa ce compozitia de oua s-a racit se adauga cate putin in amestecul de frisca, amestecand continuu. La sfarsit se toarna siropul de menta si se omogenizeaza.

Se da la congelator timp de ~ 1 ora, pana se intareste. Se omogenizeaza, apoi se pune in strat peste o foaie de napolitana. Se acopera cu cealalta foaie, se preseaza putin si se da la congelator.

Dupa 1 ora, cand s-a intarit suficient se pune deasupra o greutate, sa se lipeasca bine foaia de napolitana.

Share This Post

3 comentarii:

  1. Hm, ce buna trebuie sa fie! E preferata mea. Toata vara am mancat inghetata de menta combinata cu inghetata de ciocolata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Deci , MIho, m-ai atins.Cred ca pana la urma o sa-ti fac o vizita. Vad eu cum fac sa vin. Numa s aimi pastrezi si mie un pic de inghetata. Pleeeeeeeeeeeaaaaaaaaaaaaaaseeeeee!!!!!

    RăspundețiȘtergere