Chiftelute in sos aromat

marți, 14 decembrie 2010


 * 1 piept de pui
* 1 cartof
* 1 morcov
* 3 catei usturoi
* 1 ou
* patrunjel verde
* sare si piper


* Pentru sos:

* 1 ceapa
* 4 catei usturoi
* 1 mana porumb boabe
* 1 cana suc de rosii
* sare si piper
* oregano

Cartoful il dam pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi il stoarcem de zeama. Amestecam pieptul de pui tocat cu cartoful si morcovul rase, condimentele si verdeata. Adaugam oul si omogenizam.

Cu mainile umede formam chiftelutele,apoi pe punem intr-un vas termorezistent uns cu ulei.

Sucul de rosii il amestecam cu ceapa tocata, usturoiul pisat, boabele de porumb. Condimentam dupa gust cu sare, piper si oregano. Turnam amestecul peste chiftelute. Daca mai este necesar adaugam si putina apa, atat cat chiftelutele sa fie acoperite.

Se da vasul la cuptor la foc mediu, pana sosul ajunge la consistenta dorita.

Se serveste cald.

Share This Post

3 comentarii:

  1. Sosul asta trebuie sa fie un deliciu..............si ce frumos arata totul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Rapid si gustos.
    Sunt uimita de cate bunatati faci...dar mai uimita cum de ai atata timp pt gatit..si eu as vrea,dar nu am asa mult timp..desi imi place enorm de mult sa gatesc...felicitari.
    Monica

    RăspundețiȘtergere
  3. C'est toujours un plaisir de passer ici car les recettes sont toujours originales et délicieuses.
    A bientôt.

    RăspundețiȘtergere