Prajitura cu visine

joi, 9 septembrie 2010


* 4 oua
* 100 g zahar
* 2 linguri ulei
* 4 linguri pline varf cu faina
* 1 lingurita praf de copt
* esenta de vanilie
* 300 g visine
* cateva visine pentru decor


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pana se obtine o bezea lucioasa.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul, pus cate putin, ca la maioneza. Se toarna peste bezea. Daca bezeaua are consistenta corecta, amestecul va ramane la suprafata.


Se incorporeaza usor, apoi punem si faina amestecata cu praful de copt.

Compozitia o turnam intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Punem deasupra visinile presarate cu putina faina




si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra.

Se lasa la racit in tava, apoi se rastoarna pe platou si se pudreaza cu zahar.


O prajitura cu visine simpla, delicioasa si pufoasa. Desigur ca visinele se pot inlocui cu orice alt fruct de sezon.


Pentru decor, visinile cu tot cu codite le trecem prin albus batut putin, apoi prin zahar. Se agata pe o vergea si se lasa la uscat.

Share This Post

7 comentarii:

  1. aaa...apa-n gura!ce pofta mi-ai facut....daca pozele arata asa bine, prajitura sigur e de nota 10+++ pup you!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Flori!
    Daca ar mai fi si daca ai fi mai aproape, cu drag te-as invita la o prajiturica!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Otro bizcocho estupendo, que delicias.
    Saludos

    RăspundețiȘtergere
  4. Cind este vorba de visine....imi place tot!Arata minunat!
    Seara buna!

    RăspundețiȘtergere