Supa de cartofi

miercuri, 26 ianuarie 2011

O reteta de post rapida,din cartea de bucate a bunicii...


* 4 cartofi
* 2 cepe mici
* 1 morcov
* 1 pastarnac
* 1 bucata mica de telina
* un cubulet de unt (pentru varianta de post se va inlocui cu ulei de masline)
* patrunjel verde
* sare

Se curata cartofii si se pun la fiert, taiati cuburi. Dupa cateva clocote se curata spuma, apoi se adauga ceapa tocata marunt.

Morcovul,pastarnacul si telina se dau pe razatoarea mica si se inabusa intr-o tigaie impreuna cu untul, pana se inmoaie.

Se adauga peste cartofi si se potriveste gustul de sare. Este gata cand sunt fierti cartofii.

Se serveste cu patrunjel verde tocat. Se poate adauga si smantana sau usturoi. Ai mei prefera usturoiul. ;)

Share This Post

2 comentarii:

  1. Ne place mult, dar cu smintina si cirnat :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Noua ne place si ma mult cu smantana, usturoi si ceva carne alaturi.

    RăspundețiȘtergere