Tagliatelle cu chiftelute in sos

duminică, 1 noiembrie 2009



Avem nevoie de:

* 1 piept de pui
* 1 ou
* patrunjel
* sare si piper
* nucsoara
* 3 catei usturoi
* 50 g pesmet
* Pentru sos:
* 1 ceapa
* 1 ardei gras rosu
* 3 catei usturoi
* 1 morcov
* 300 ml suc de rosii
* oregano
* sare si piper

Pieptul de pui il tocam, dupa care il amestecam cu oul, patrunjel, usturoiul pisat, sare si piper. Cu mainile umede formam chiftelutele, pe care le vom tavali prin pesmet inainte de prajire.



Se scot pe un prosop absorbant si se pastreaza la cald.

Ceapa tocata marunt o calim putin in cateva linguri de ulei de masline. Adaugam restul legumelor tocate marunt si sucul de rosii. Daca mai este nevoie adaugati putina apa. Se fierbe la foc mic pana se inmoaie legumele.

Potrivim gustul de sare si piper, presaram oregano, adaugam si chiftelutele si mai dam cateva clocote.

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet, se scurg, se aseaza pe platou si adaugam chiftelutele cu sos.

Share This Post

3 comentarii:

  1. Buna. A incercat cineva sa faca paste la masina de paine?
    O sa incerc si vroiam sa vad daca are cineva sfaturi. multumesc
    www.cccris.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Ia chifteaua, na chifteaua... gind la gind cu bucurie si cu chifteaua in farfurie. Ale mele sint cu altfel de carnita, ca deh, sotul nu prea maninca piept de pasarica. Bun, bun, bun... si sanatos...

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce de bunatati in casuta ta....care mai de care mai frumoase si mai delicioase...Felicitari!..

    RăspundețiȘtergere