Fasole batuta

marți, 30 martie 2010



* 400 g fasole alba
* 2 cepe mari
* 1 morcov
* 100 ml ulei
* usturoi dupa gust
* 1/2 lingurita boia de ardei
* sare

Fasolea inmuiata cateva ore in apa rece, se pune la fiert. Se schimba apa la primul clocot, se umple cratita din nou cu alta apa fiarta. Se repeta operatiunea de cateva ori, iar in ultima apa se pune la fiert si 1 morcov si 1 ceapa, taiate in 4.

Cand fasolea este fiarta se scurge bine de zeama si se paseaza in blender. Se adauga uleiul, usturoiul pisat ( cu cat mai mult cu atat mai bine :)) ) , se potriveste gustul de sare si se mixeaza pana devine ca o crema pufoasa.

Ceapa taiata solzisori se caleste putin in cateva linguri de ulei de masline. Cand este gata punem boiaua de ardei si omogenizam. Dupa ce s-a racit se rastoarna peste fasole.

Se serveste rece impreuna cu focaccia alla genovese.




Ideea cu boiaua de ardei am preluat-o de la Laura Sava. ;)

Share This Post

7 comentarii:

  1. Da arata fasolea aia... de zici ca e nu stiu ce mare specialitate! Bravo, foarte frumos ! Si cred ca e si gustos!

    RăspundețiȘtergere
  2. Miha, la ce ora sa ajung la masa?? Tare delicios arata, bravo...ai o imaginatie de ne lasi cu gura cascata...Te pup!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. geniala ideea prezentarii...
    Sanda

    RăspundețiȘtergere
  4. da, super ideea de prezentare...si super fasolea ...:d

    RăspundețiȘtergere
  5. Super prezentarea!
    Apoi, Mihaelo, dupa ce tot postul m-ai chinuit cu tot felul de delicii, acu, ca vine Pastele, ne dai fasole, aaa? :d

    RăspundețiȘtergere
  6. f frumos. si poza la fel, se vede ca e muncita. felicitari.

    RăspundețiȘtergere