Panna Cotta Layers

marți, 29 martie 2011

Subit mi s-a facut pofta de panna cotta. Cu sos de ciocolata sau cu sos de cafea...mmm... Si cum nu m-am putut decide am hotarat sa le combin. Pornind de la reteta de baza, am facut acest desert fin si delicios. 

Panna Cotta Layers

375 ml frisca lichida naturala
150 ml lapte
3 lingurite zahar
15 g gelatina
esenta de vanilie
20 g cacao neagra
1 lingura cafea solubila

Fiecare start il vom face separat, astfel ca vom imparti ingredientele in 3. Ordinea este aleatorie, dupa cum doreste fiecare.

Frisca lichida se amesteca intr-un vas impreuna cu laptele si se pune pe aragaz, la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere adaugam zaharul si vanilia si fierbem timp de 1 minut. Dam deoparte si adaugam gelatina hidratata in cateva linguri de apa rece.

Turnam compozitia intr-o caserola de plastic si dam cteva minute la congelator, pana este gata stratul de cacao.

Pentru stratul cu cacao, vom amesteca cacaoa cu zaharul, "desfacem" cu cateva linguri din amestecul de lapte cu frisca, omogenizam, apoi turnam in vas peste restul de amestec de lapte cu frisca. Procedam intocmai ca la stratul de vanilie.

Cand stratul de vanilie s-a intarit turnam deasupra compozitia cu cacao si dam din nou la congelator pana pregatim stratul de cafea.

Pentru stratul de cafea procedam intocmai ca la stratul de cacao.

Cand si stratul de cacao s-a intarit suficient turnam compozitia cu cafea si dam din nou la congelator pana la intarirea completa.

Se portioneaza dupa dorinta.


Share This Post

89 de comentarii:

  1. Doamne dar ce frumos ti-au iesit ! Absolut minunate! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hai ca de emotie am dat send :))
    am utiat sa zic, cita geometrie, cita exactitate, arata pur si simplu impecabil!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bunatate ai tu aici!!!
    Parca-i taiata cu laserul:))))

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata senzational, zau! Trebuie incercata, musai!

    RăspundețiȘtergere
  5. Oooh, arata ab-so-lut perfecte!!!... si cred ca sint tare,tare bune!Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  6. Superb!!! De asta evit eu sa intru la tine in perioada postului :D

    RăspundețiȘtergere
  7. super...arata foarte farte bine...iar straturile sunt perfecte...subit ti se face pofta de panna cotta :D..

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce frumos ti-au iesit straturile, super layers!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. minunata prajitura!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Sper Miha! Arata superb si ca forma si ca ingrediente, obligatoriu incercate...

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu zic ca asa ceva nu exista, este o prelucrare in photoshop:)
    Doamne mare, dar oare o sa-mi iasa si mie minunatia asta? Oricum usor n-am sa cedez.
    Felicitari din suflet.

    RăspundețiȘtergere
  12. Wow, cat de bine poate arata!!! Senzational! Multumim de reteta! O voi pune in aplicare cu prima ocazie (chiar in weekendul asta :D).

    RăspundețiȘtergere
  13. mmmmmmmm..............mi-ai facut o poftaaaaa...... eu fac ceva asemanator dar pun frisca fara zahar si cate o tableta de ciocolata( alba, neagra si cu lapte) pentru fiecare strat. E delicios, o sa incerc si reteta ta. Vero

    RăspundețiȘtergere
  14. fara cuvinte, miha!!!??? ce parere ai s-ar potrivi cu un blat la baza?

    RăspundețiȘtergere
  15. Une œuvre d'art. MAGNIFIQUE.
    A très bientôt.

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumesc tare mult tuturor de laude si aprecieri. Va imbratisez cu drag! :*

    RăspundețiȘtergere
  17. Cred ca ar merge si cu blat, de ce nu? Ma gandesc la blatul de la Krem a la krem ca ar merge foarte bine. :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Arata foarte bine si ma inspirat sa fac ceva delicios !

    RăspundețiȘtergere
  19. Ce bine arata... vreau si eu o feliuta, doar sa gust... ca sint grasuta... Pupici !!!

    RăspundețiȘtergere
  20. E reala???? Spune-mi te rog Miha...care este timpul in care s-a intarit astfel incat sa poti turna urmatorul strat? E important de stiut...pupicei si m-ai lasat fara cuvinte...

    RăspundețiȘtergere
  21. Dumnezeule,sunt perfecte !! Ne incanti ca intotdeauna...

    RăspundețiȘtergere
  22. Wooow, artaaa! Superb ti-a iesit, felicitari! :)

    RăspundețiȘtergere
  23. Ai folosit cumva bisturiul sau mai stiu eu ce instrument de taiat fin...ti-a iesit de milioane...

    RăspundețiȘtergere
  24. Pare neadevarata, atat e de frumoasa. Miha esti o artista!

    RăspundețiȘtergere
  25. wow, ce minunatie ! si eu stau cu gandul de mult la panna cotta, iar asta a ta arata intr-un maaare fel Neaparat o voi incerca si eu !

    RăspundețiȘtergere
  26. Arata EXCELENT,foarte interesanta ideea am s-o incerc si eu.Pe curind!!!

    RăspundețiȘtergere
  27. Prajituri mai perfecte ca astea nu am vazut.Felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  28. Absolut divin Miha.. Iti fur reteta, ce s-o mai lungim..:)))

    RăspundețiȘtergere
  29. Imi spui, te rog cam cate bucati ies din ingredientele de mai sus? Merci
    Marcela

    RăspundețiȘtergere
  30. Ce sa mai spun? Numai yumm, yumm, imi iese din gura.

    RăspundețiȘtergere
  31. Mandala, multumesc mult! Ma bucur ca o vei incerca. Sper sa-ti placa! :*

    RăspundețiȘtergere
  32. Ruxy, stratul se intareste suficient atat cat pregatesti compozitia pentru stratul urmator, 5-10 minute. Pupici! :*

    RăspundețiȘtergere
  33. Ana Maria multumesc. :*
    Eu sper la mai mult, dar...eheheeee...e drum lung pana departe. :)))

    RăspundețiȘtergere
  34. Ancuta, chiar nici unul? :)))
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  35. Edith, multumesc tare mult! Aprecierea ta ma onoreaza. :*

    RăspundețiȘtergere
  36. Ionela, multumesc! :*
    Nu chiar bisturiul...doar un cutit bine ascutit. ;)

    RăspundețiȘtergere
  37. Multumesc Carmen. Inca sunt invatacel. :)))

    RăspundețiȘtergere
  38. Diana, nu pot sa cred...Chiar tu sa nu spui nimic? :))))

    RăspundețiȘtergere
  39. Violeta, multumesc! Sper sa-ti placa! :)

    RăspundețiȘtergere
  40. Multumesc Petronela. Sper sa revii cu impresii! :*

    RăspundețiȘtergere
  41. Antonina, spor la treaba. :) Multumesc! :*

    RăspundețiȘtergere
  42. Marcela, eu am facut intr-o caserola mica de 15/15 cm. Nu mai stiu exact cate bucati am taiat, depinde cat de mari le tai.

    RăspundețiȘtergere
  43. tocmai am probat reteta ta si mi-a iesit minunat ........ eu am facut-o in forme individuale . multumesc de retete, de faptul ca le impartasesti cu noi si ca sunt atat de bine explicate incat le poate face si o incepatoare ca si mine. vero

    RăspundețiȘtergere
  44. Arata senzational.Sigur am sa incerc.

    RăspundețiȘtergere
  45. Super arata prajiturica ... si sunt convinsa ca e si delicioasa. O voi inverca repejor :-)
    In alta ordine de idei e o problema cu feed-ul tau ... eu sunt abonata si in loc de feed0ul tau imi apare altceva: http://cutiutacuidei.blogspot.com/ Am vrut sa-ti spun neparat pentru ca am senzatia ca cineva .. iti fura vizitatorii :( Te pup si sper sa fie totul ok.

    RăspundețiȘtergere
  46. Irina esti abonata prin email sau aici pe blog, la "persoane interesate"?
    Nu stiu cum se poate rezolva. :(

    RăspundețiȘtergere
  47. Sunt aici pe blog - la butonasul de feed de pe site-ul tau. Dar daca dai click pe el, iti fce feed la site-ul de care ti-am spus si nu la al tau :( Am incercat asta de pe mai multe calc ... deci cineva si-a bagat nasul pe la tine as spune :(

    RăspundețiȘtergere
  48. Multumesc Irina. :*
    Am schimbat codul, era intr-adevar altceva acolo. Am schimbat si parolele, dar cred ca nu e mare lucru. :(
    E trist cand vezi ca cineva isi bate joc de munca ta. :(

    RăspundețiȘtergere
  49. Nu ai pentru ce. Mabucur ca ai putut rezolva. Este oribil ca cineva sa-si bata joc de ceeace faci, stiu si mi se pare strigator la cer. Mai ales ca tu faci o treaba minunata: constat publici retete noi si ... gustoase.

    RăspundețiȘtergere
  50. Trage-mi-asi palme ce bine arata!!! Nu stiu daca le-ai taiat cu laserul, nu stiu daca le-ai facut in photoshop, dar m-ai lasat masca! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  51. Multumesc Liana! :*
    M-ai facut sa rad, merg la culcare hlizindu-ma. :)))

    RăspundețiȘtergere
  52. WooooooooWWWW!!!! Genial!!!! Zici ca-s din plastic.....

    RăspundețiȘtergere
  53. Ce misto pot sa arate bucatile alea asa taiate!Perfecte!

    RăspundețiȘtergere
  54. Sunt foarte usor de facut si de mare efect. ;)

    RăspundețiȘtergere
  55. cred ca nu am mAI vazut un desert atat de aratos de mult timp,imi imaginez cat e de gustos!

    RăspundețiȘtergere
  56. Fată, o să încerc și eu. Dacă nu-mi iese exact așaaaaaa, fac crimă de om. :)) Super mișto! Încerc sâmbătă și revin cu impresii. :D:D

    RăspundețiȘtergere
  57. Ionix-ule fata mea draga...te astept cu impresii. Pozitive, ca daca-s negative fug in lume. :))

    RăspundețiȘtergere
  58. Ne-a plăcut la nebunie. Sigur repet figura pentru că e un desert simplu, fin si gustos. Pupăcesc!

    RăspundețiȘtergere
  59. Mihaela, acesta e un desert pe gustul meu. Ma baucur ca ti-am descoperit blogul, felicitari! E periculos pentru cei la dieta :)

    RăspundețiȘtergere
  60. Buna Mihaela,snt Anca,si de curand am descoperit blogul tau.Moamaa ce de bunattai!Nici nu stiu cu care sa incep!
    Felicitari pt. tot ceea ce faci!

    RăspundețiȘtergere
  61. Bun venit la mine Anca, ma bucur ca-ti place ce ai gasit aici. Ca ce-am gasit eu la tine nu mai spun... ca am ramas muta de admiratie. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  62. minunata prajitura asta ,as vrea sa stiu ce fel de gelatina ai folosit?

    RăspundețiȘtergere
  63. Buna.

    De obicei folosesc gelatina granule de la Dr Oetcher.

    Multumesc de aprecieri!

    RăspundețiȘtergere
  64. Felicitari, minunata prezentare!

    RăspundețiȘtergere
  65. MIHA ESTI O ARTISTA .TE IUBESC .

    RăspundețiȘtergere
  66. I-a reusit cuiva reteta urmand indicatiile ? Ma cam indoiesc...

    RăspundețiȘtergere
  67. N-am inteles din mesajul tau ce nu-ti este clar...

    RăspundețiȘtergere
  68. am fc a iesit exact ca mai sus , dar la gust nu e nustiu ce , nu am sa o mai fac , e clar .

    RăspundețiȘtergere
  69. Imi pare rau ca ai fost dezamagit(a) dar asta e panna cotta. Sunt persoane carora le place, altora nu. Se pare ca tu esti din cea de-a doua categorie. Incearca si imbunatateste gustul cu un sos de ciocolata, cu niste frisca dulce...

    RăspundețiȘtergere
  70. are gust a inghetata gelatinboasa , nu nu merita , e si f scumpa , pacat de frisca , si iasa si putina

    RăspundețiȘtergere
  71. Pai daca iese putina cu atat mai bine, daca tot nu ti-a placut. :))

    Glumesc, dar asta e panna cotta, unora place, altora nu.

    RăspundețiȘtergere