Gogosi cu miere si susan

vineri, 11 noiembrie 2011

Aveam in plan sa fac aceste gogosi de mai multa vreme, dar am tot amanat. Robert a grabit oarecum luarea acestei decizii :)) cand a simtit intr-o zi venind de la scoala miros de gogosi. Si m-a rugat atat de frumos ca n-am putut sa-i rezist. :))





2 oua
75 g zahar
1/2 lingurita sare
250 ml lapte caldut
50 g unt
zahar vanilat
500 g faina
10 g drojdie uscata

Drojdia se dizolva in putin lapte si 1 lingura de zahar.

Faina se pune intr-un cuva masinii de paine, se face o gaura in mijloc si se toarna drojdia dizolvata. Se adauga apoi ouale, restul de zahar, sarea, zaharul vanilat, untul si laptele cate putin. Se va folosi programul de framante+dospire. Va rezulta un aluat elastic, care nu se lipeste de maini.

Dupa ce aluatul a dospit si si-a dublat volumul, se iau bucati mici de aluat, se rotunjesc in palme si se pun la prajit in baie de ulei foarte bine incins. Se prajesc la foc mic pe toate partile, apoi se scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.

Pentru glazura:

4 linguri miere
1 lingura susan

Mierea se pune intr-un vas la foc mic si se incalzeste pana devine lichida. Se da deoparte si se adauga susanul.

Fiecare gogoasa se trece prin glazura si se aseaza pe un platou.



Share This Post

48 de comentarii:

  1. Pai cum sa-i rezisti,cand zambeste asa de frumos.

    RăspundețiȘtergere
  2. La asa zambet, cred ca a primit portie dubla !

    RăspundețiȘtergere
  3. Cunoastem rugamintile astea la care nu se poate rezista:)Bune gogosi!

    RăspundețiȘtergere
  4. suuupeerrr redactarea ta miha! m-a incantat! un salut, mihaela!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce bine arataaa ! Daca le vede fiica-mea am incurcat-o !

    RăspundețiȘtergere
  6. Delicioase! N-am mai facut de foarte mult timp gogosi. La noi pericolul ar fi sa le vada sotul, nu Alex. Alex nu prea pofteste dulciuri, in schimb sotul meu e ceva de speriat. :D

    RăspundețiȘtergere
  7. intru pe blogul tau zilnic si sunt incantata de ceea ce vad !super prezentari iar de retete nu mai zic... sa ai spor in continuare .

    RăspundețiȘtergere
  8. te cred ca n-ai putut :) , iar gogoselele ti-au iesit super!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Robert iti cam face program ... dar merita si el si finitul
    Diana iti/va ureaza duminica cu soare .
    PS Doamne cat e de frumusel , tie-ti seamana .

    RăspundețiȘtergere
  10. Pot spune ca mi-ai facut o pofta....Reteta ta trebuie probata.

    RăspundețiȘtergere
  11. da'dragalas e robert! nu cred ca aveai cum sa-i rezisti!

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu prea am reusit sa vad gogosile ca ti-am admirat baiatul!... Ce mare s-a facut!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Superbe!!! Mi-ai facut o pofta teribila de gogosi!!
    Pup!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Alintutz frumos stie el cum sa o cumpere pe mami!!pup

    RăspundețiȘtergere
  15. Wow! ce bine arata. Tot trag cu ochiul aici pe blog si ma minunez de munca de migala in decorarea dulciurilor pe care le faci. Cum iese bucatile de praji taiate asa perfect? Ma tot intreb.
    Am incercat si eu incepand cu luna noiembrei sa tin un blog culinar si momentan fac retete de dulciuri pentru Craciun asa cum e el sarbatorit in Germania. http://apronon.wordpress.com/ POate ai un pic de timp sa vezi ce indraznesc sa public si ai niste sfaturi pentru o incepatoare? Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  16. cine poate refuza gogosile?am sa incerc si eu glazura cu miere si susan.pupici

    RăspundețiȘtergere
  17. Nici nu m-am uitat la gogosi.....La o asa privire esti terminata.

    RăspundețiȘtergere
  18. Miha,dar e k aluatul daca i framantat cu mana?N am masina si cat sa stea la dospit daca e k asa?Arata f bine si intentionez sa le fac dupa ce mi instalez noua plita.Mersi,Livia.

    RăspundețiȘtergere
  19. Livia, e ok sa framanti si cu mana. Framanti pana obtii un aluat elastic si omogen, care nu se mai lipeste de maini. Apoi acopei cu un prosop si lasi la dospit intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul.

    Zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  20. Gabi, au fost bune. Nu spun de Robert cat a fost de incantat! ;;)

    RăspundețiȘtergere
  21. Dia, multumesc. Asa-i ca are un zambet frumos? ;;)

    RăspundețiȘtergere
  22. Oana, chiar tripla as putea spune :)) caci sora-sa nu prea se omoara cu gogosile...

    RăspundețiȘtergere
  23. Multumesc Teo!
    Tare sunt smecheri copiii astia ai nostri si stiu cum sa ne indoaie inimile. :))))

    RăspundețiȘtergere
  24. Multumesc Licuta!
    Foarte bine ai facut ca nu m-ai asteptat pe mine sa te invit! :)))) Pup!

    RăspundețiȘtergere
  25. Multumesc Mihaela! Ma bucur ca ti-a placut!

    RăspundețiȘtergere
  26. Multumesc Violeta!
    Si tu ai acasa o iubitoare de gogosi? Atunci...neaparat sa-i faci! :)))

    RăspundețiȘtergere
  27. Cristina... hi hi... pai tre sa le mai facem si loc din cand in cand cate ceva bunut. :))

    RăspundețiȘtergere
  28. Uta, multumesc frumos!
    Ma bucur tare mult de apecieri si te mai astept!

    RăspundețiȘtergere
  29. Diana, multumesc frumos draga mea! De buna seama ca mie imi seamana. :))))

    Zi frumoasa si tie! :*

    RăspundețiȘtergere
  30. Asa este Bianka. ;) Multumesc! :*

    RăspundețiȘtergere
  31. Brandusa, nu pot decat sa ma bucur, draga mea! Pupici! :*

    RăspundețiȘtergere
  32. Haplea, iti doresc spor la treaba. ;) Si la mancat, evident! :))

    RăspundețiȘtergere
  33. Felis, trece timpul. Parca mai ieri vorbeam pe forum despre scutece si alte minuni. :))

    Pupici de la noi!

    RăspundețiȘtergere
  34. Multumesc Laura! Pupici cu lipici!

    RăspundețiȘtergere
  35. Asa e Aziz-ule drag! Cred ca si tu stii foarte bine cum este! :)))

    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  36. Draga mea Ceska, bun venit in blogosfera culinara. Nu stiu ce sfaturi anume sa-ti dau, nu detin niste secrete numai de mine stiute, totul se invata si descopera in timp.
    Daca ai vreo nelamurire, de o mana de ajutor...cu drag o voi face, numai sa-mi spui, aici sau in privat, nu conteaza.

    Pupici si multa bafta!

    RăspundețiȘtergere
  37. Pupici Sarah, ma bucur ca ti-a placut!

    RăspundețiȘtergere