Bulete de mamaliga umplute

duminică, 16 ianuarie 2011


 Pentru bulete:

~150 g malai
500 ml apa
sare
50 g unt
50 g telemea rasa

Pentru umplutura:

1/2 piept de pui
sare si piper
usturoi

Pentru prajit:

pesmet
ulei

Apa se pune la fiert cu putina sare. Cand da in clocot se adauga malaiul treptat, amestecand incontinuu. Se fierbe pana se ingroasa fara a fi insa prea tare. Se rastoarna pe o farfurie si asa fierbinte se amesteca impreuna cu untul si telemeaua rasa si se lasa sa se racoreasca.

Pieptul de pui taiat cubulete potrivite ca marime se pun intr-o tigaie in care am pus la incins cateva linguri cu ulei de masline. Cubuletele de carne se perpelesc pe toate partile, se sareaza si pipereaza dupa gust. Cand sunt aproape gata se adauga si usturoiul.

Cu mainile unse cu unt luam cate o bucata de mamaliga pe care o aplatizam in palma. Punem in mijloc cate 1-2 cubulete de carne, apoi impaturim si ii dam forma sferica. Fiecare buleta astfel obtinuta o tavalim prin pesmet, apoi o punem la prajit in baie de ulei foarte bine incins. Se prajesc atat cat sa se aureasca putin, dupa care se scot pe un prosop absorbant.


Se servesc calde.

Share This Post

6 comentarii:

  1. Ce idee geniala! O sa-i fac si eu Alexandrei ca e innebunita dupa mamaliga .

    RăspundețiȘtergere
  2. Vezi ca marti vin pe la tine! Ai grija ce pregatesti bun !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce-mi place! Bravos
    Adevarul e ca mamaliga e foarte versatila, dar noi n-o folosim decat in loc de paine.

    RăspundețiȘtergere
  4. pfu dar faine sunt,merge si cu cata file de peste inauntru :))

    RăspundețiȘtergere