Rulada cu crema de branza si scortisoara

marți, 6 decembrie 2011

Tare mi-as fi dorit acum cateva zile sa mananc macar o bucatica mica mica de Brownies Cappucino. Dar cum prajitura trebuie sa-si pastreze totusi rangul de "regina a sarbatorilor" :))) am amanat-o pana la Craciun. Cu siguranta nu va lipsi de pe masa festiva, alaturi de alte prajiturele pregatite pentru Mos. :)

Si ia sa vedeti voi ce-am facut... :)))


Blat:

5 oua mari
5 linguri zahar
2 linguri ulei
1 plic Crem Ole de ciocolata
esenta de rom

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu ulei si esenta de rom, apoi se toarna peste bezea. Se amesteca usor, la viteza cea mai mica a mixerului.  La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze.

Se toarna aluatul intr-o tava  (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, pentru cca 20 minute. Se scoate blatul pe un gratar, cu tot cu hartie de copt si se lasa la racit. 

Crema:

150 g crema de branza Almette cu smantana
100 g unt moale
100 g zahar pudra
2 pliculete zahar vanilat
1/2 lingurita scortisoara macinata

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine pufos, ca o crema. Se adauga crema de branza si se mixeaza pana se omogenizeaza foarte bine. La sfarsit se pune scortisoara si se omogenizeaza.

Crema se pune peste blatul racit, se niveleaza, apoi rulam blatul pe lungime cat mai strans posibil. Punem rulada pe un platou si dam la frigider pana pregatim glazura.

Glazura:

50 g ciocolata amaruie
50 ml smantana pentru frisca

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Omogenizam si lasam la racit, pana crema incepe sa se intareasca.  

Eu am grabit putin procesul si am dat putin la congelator. 

Crema se mixeaza putin cu mixerul, pana devine pufoaa, apoi se intinde peste rulada.

Se orneaza cu bilute de ciocolata si se portioneaza dupa dorinta.



Cu aceasta prajitura voi participa la concursul organizat de Isabela . Multumesc Isa de invitatie.

Share This Post

32 de comentarii:

  1. Foarte frumoasa, aromata si desigur extrem de guuuuustoasa!!! Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  2. Văăăleu!!!!!!!!! Vreau și eu... măcar o feliuță. Arată super!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bine arata!!!!imi place tare mult lingurita, am remarcat-o in mai multe poze, e superba!!!!pup :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Te vreau!!! :))Cred ca a fost tare buna rulada!!!! Arata super bine!

    RăspundețiȘtergere
  5. Delicioasa! Si arata si tare dragalasa!

    RăspundețiȘtergere
  6. ce aromata si aratoase este rulada ta!

    RăspundețiȘtergere
  7. tu precis ai o fabrica de ciocolata:)) lasa-ma, te rog,sa ma alatur si eu Aaah -Uuuuh-urilor. superba!

    RăspundețiȘtergere
  8. buna,buna si aromata si cu aspect dar mai ales ciocolatoasa ceea ce-mi place;bravo!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce mi-as dori sa savurez o bucatica.

    RăspundețiȘtergere
  10. Arata foarte bine! Cu ce a sputea inlocui plicul de creme ole, deoarece in zona unde locuiesc nu gasesc asa ceva?

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna !Arata minunat!super kiar!As putea inlocui plicul ole cu plic de budinca ?

    RăspundețiȘtergere
  12. Raluka, poti inlocui si cu budinca, dar nu va mai avea aceeasi textura, acelasi gust. Cred ca va iesi ca un blat "normal" de rulada.
    Daca nu ai Crem Ole, poti folosi orice alt praf de budinca ce se prepara la rece.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ioana, mii de scuze ca am intarziat cu raspunsul.

    Poti inlocui cu orice alt fel de budinca ce se prepara la rece.

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna !IN locul branzei almette pot pune ricotta?Va pup!

    RăspundețiȘtergere
  15. Raluka, n-am folosit niciodata ricotta, dar cred ca poti folosi, caci pana la urma e tot o crema fina de branza. ;)

    RăspundețiȘtergere
  16. Almette am vrut sa iau dar nu am vazut la Real akuma am venit de acolo pt ca vreau maine sa fac aceasta rulada!ricotta am luat ca era la reducere..

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna draga MIHA,am o nelamurire,si anume daca in blat nu se adauga si faina.mersi

    RăspundețiȘtergere
  18. Nina, nu se pune deloc faina, doar plicul de Creme Ole. ;)

    RăspundețiȘtergere
  19. Da, arata spectaculos si nu cred ca am mai mancat asa ceva pana acum

    RăspundețiȘtergere
  20. Roxana, zic eu ca e o prajitura ce merita incercata. ;)

    RăspundețiȘtergere
  21. Ai niste maini minunate pentru porajituri:)
    Privesc, privesc si inghit in sec...

    Deaga Miha, iti multumesc pentru urare, iti urez si eu la multi ani si multa inspiratie, ca sa ne inveti si pe noi:)
    Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  22. tocmai am facut aceasta rulada ce sa va zic este DEMENTIALA am facut o mica schimbare la blat nu am gasit crem ole si am bagat crema cu gust de trufe tot de la Dr Qetker si a iesit superrrrr buna

    RăspundețiȘtergere
  23. Ioana, ma bucur tare mult ca ti-a placut!

    Buna si ideea ta cu crema cu gust de trufe! ;)

    RăspundețiȘtergere