Tarta cu caramel si ciocolata

miercuri, 4 noiembrie 2009

Tarta cu caramel si ciocolata




Avem nevoie de:

* Pentru blat:
* 150 g biscuiti cu cereale
* 50 g unt

Biscuitii ii sfaramam si ii amestecam cu untul topit.



Tapetam cu aceasta compozitie o forma de tort detasabila si dam la frigider pana este gata crema.

* Pentru caramel:

* 400 ml frisca lichida
* 30 g unt
* 200 g zahar
* 120 g nuca macinata

Se caramelizeaza zaharul cu 2 linguri de apa. Cand incepe sa se aureasca se adauga frisca si untul.



Se amesteca incontinuu pana se topeste caramelul,apoi se adauga nuca. Se fierbe la foc mic,in jur de jumatate de ora,amestecand continuu pana se obtine un amestec gros.Se lasa la racit.

* Pentru glazura:

* 200 ml frisca
* 200 g ciocolata amaruie
* 1 lingura lichior de ciocolata

Topim ciocolata impreuna cu frisca si omogenizam. Dupa ce s-a racorit adaugam si lichiorul.

Turnam caramelul peste blatul de biscuiti,



nivelam apoi acoperim cu glazura de ciocolata. Dam la rece pentru cateva ore.




Scoatem din tava si ornam dupa preferinta.

Share This Post

19 comentarii:

  1. Wow, Miha ! E frumaoasa si poza si tarta, iti vine sa musti din ea. :)

    RăspundeţiȘtergere
  2. E si frumoasa si suna tare apetisant. Deci reteta se fura :D , eu voi incerca varianta de tort nu tarta, cu blat. Sigur o voi face curand ;)

    RăspundeţiȘtergere
  3. Uau, ce tarta dulce... si ce bine arata, salvez reteta...
    Ca sa nu mai zic ca-n ultimul timp, ne/le cam potrivim cu mincarurile noastre. Pupici !

    RăspundeţiȘtergere
  4. f bine arata.....hmmmm ce bunatate!

    RăspundeţiȘtergere
  5. O nebunie. Ca si toate celelalte retete.
    Drept multumire, ti-am lasat un premiu pe blog. Regula zice sa te anunt pe blogul tau :)

    RăspundeţiȘtergere
  6. Ooo, da! Muulte calorii, deci bun, bun. Arata tare bine si sunt sigura ca este tare buna.
    Te pup!

    RăspundeţiȘtergere
  7. Multumesc Narnia! Poza e foarte aproape de realitate! :)

    RăspundeţiȘtergere
  8. Livia, caramelul se intareste destul de mult, nu cred ca se poate manca cu lingurita. Poate doar sa-l lasi mai moale cand il prepari. Ma bucur tare mult ca ti-a placut!

    RăspundeţiȘtergere
  9. Pupici cuscra draga! Am vazut tarta ta delicioasa! Am si notat reteta! :)

    RăspundeţiȘtergere
  10. Lilia, multumesc! Trec curand sa iau premiul de la tine! Te pup!

    RăspundeţiȘtergere
  11. Gabriela, unde-s calorii multe e si bun, asa-i? :))

    Pup!

    RăspundeţiȘtergere
  12. Apetisanta si simplu de executat.

    RăspundeţiȘtergere
  13. Insa nu inteleg de ce nu am putut comenta decat ca anonim.Astept lamuriri.Merci frumos!

    RăspundeţiȘtergere
  14. Nu inteleg care e povestea vis-a-vis de postarea comentariilor.Uneori nu pot in nici un chip ori e posibil doar ca anonim.Astept lamuriri.Merci frumos!

    RăspundeţiȘtergere
  15. Comentariile sunt permise tuturor. Nu stiu de ce n-ai putut comenta decat ca anonim. :)

    RăspundeţiȘtergere
  16. azi am facut si eu tarta este super un pic prea dulce pt mine , eu am lasat caramelul sa fiarba 20 minute si sa putut taia MULTUMESC DE RETETA

    RăspundeţiȘtergere
  17. Cu placere.

    Caramelul e dulce, tocmai de aceea prajitura trebuie savurata in portii mici. :))

    RăspundeţiȘtergere