Pui cu sos de rosii si mamaliga la gratar

marți, 7 decembrie 2010

De cand am facut reteta de Pui cu sos de rosii si galuste de cartofi, atunci cand sunt in pana de idei apelez la ea. De data aceasta am facut mamaliga la gratar, dupa o idee preluata de la Silvia.


* 4 pulpe de pui
* 2 pahare suc de rosii
* 1/2 capatana de usturoi
* 1 ceapa
* sare si piper
* cimbru


Pulpele le condimentam dupa gust cu sare si cimbru, apoi le punem intr-un vas termorezistent uns cu cateva linguri cu ulei de masline. Turnam deasupra sosul preparat din ceapa si usturoiul tocate marunt si amestecate cu sucul de rosii. Daca mai este nevoie adaugam putina apa. Dam vasul la cuptor la foc mediu, pana scade sosul si pulpele se rumenesc.

* Mamaliga la gratar:

* mamaliga
* unt
* telemea

Se face o mamaliga mai groasa. Cand este gata se adauga putin unt si telemea rasa pe razatoarea cu ochiuri mici. Se omogenizeaza, apoi se intinde in strat de cca 1 - 1.5 cm grosime pe un platou uns cu unt. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se taie patrate sau dreptunghiuri, dupa preferinta. Patratelele de mamaliga se presara cu sare mare, apoi se pun la prajit pe gratarul bine incins.


Pulpele de pui se servesc alaturi de mamaliga prajita si sosul de rosii.

Share This Post

4 comentarii:

  1. mmmm... mi-ai facut pofta... cat de apetisant arataaaaaaa...

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai ce ma bucur ca ai testat mamaliga la gratar!!! A fost delicioasa nu ? Eu am facut-o in multe variante si intodeauna mi-a placut, pupici si spor in toate .

    RăspundețiȘtergere