Prajitura cu bezea

duminică, 17 mai 2009



Pentru foi avem nevoie de:

4 albusuri
100 g zahar
1 lingura zeama lamaie

Pentru crema avem nevoie de:

4 galbenusuri
100 g zahar
3 linguri lapte
100 g ciocolata
200 g unt
100 g nuca de cocos

Pentru decor avem nevoie de:

100 ml frisca lichida

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si zeama de lamaie,pana se formeaza turturi de bezea.

Se imparte spuma in 2 parti.Se coc 2 foi in tava tapetata cu hartie de copt,in cuptorul incins la 100 grade sau la foc mic,cu usa cuptorului deschisa.



Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga laptele si ciocolata si se pun pe baie de aburi,pana se ingroasa.Se lasa la racit,apoi se amesteca cu nuca de cocos si untul batut spuma.

Se umplu foile de bezea cu aceasta crema



si se orneaza cu frisca.

Share This Post

5 comentarii:

  1. iar ai prajiturit?f. bine arata si praji asta!

    RăspundețiȘtergere
  2. arata ff bine.am sa o incerc de Craciun

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur ca-ti place si ca o vei incerca de Craciun. Numai ca, trebuie sa ai in vedere ca foile se inmoaie de la crema si nu vor mai fi crocante. ;)

    RăspundețiȘtergere