Bombite cu portocale

luni, 18 ianuarie 2010



* Blat:

* 30 ml ulei
* 100g faina
* 1/4 lingurita sare
* 1/2 lingurita praf de copt
* 3 oua
* 2 galbenusuri
* 100 g zahar
* 50 g miere

Faina o amestecam cu sarea si praful de copt.

Punem ouale, galbenusurile, zaharul si mierea intr-un vas si batem pe baine marine pana incepe sa se incalzeasca.

Scoatem vasul si batem in continuare pana amestecul devine ca o crema si complet rece, cca 10 minute, apoi incorporam usor in ingredientele uscate.

Uleiul il amestecam cu cateva linguri din aluatul format si il incorpoam in fir subtire in aluat batand cu mixerul continuu.

Turnam compozitia intr-o tava (25/35cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la 180 grade, pentru cca 40 de minute.

Se lasa la racit in tava.

* Crema:

* 200 ml frisca lichida
* 50 g miere de albine
* 100 ml suc de portocale
* 100 g branza Almette
* 2 pliculete de zahar vanilat
* 1 plic gelatina

Punem gelatina la inmuiat in cateva linguri de apa rece.
Amestecam mierea de albine cu sucul de portocala si incalzim putin la microunde. Adaugam gelatina si omogenizam.

Branza o mixam cu zaharul vanilat apoi o amestecam cu frisca batuta. Dupa ce sucul de portocale cu gelatina s-a racit il adaugam in fir subtire in compozitie, mixand continuu.

Dam la rece pana se intareste.

Blatul il taiem cu formele dorite, apoi cu portionatorul de inghetata punem cate o bila de crema. :)

Se orneaza dupa preferinta.

Share This Post

10 comentarii:

  1. Mmmmmmm.....ce bine arata,cred ca sunt delicioase.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. arunci si aici cu bomba :))) iubita vii sa faci chestionar la scoala de soferi in blogosfera :))) premiu-leapsa stii tu, te astept,pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Si... biluta mea unde e ? Sau ma pot autoservi... Arata tare bine, daca le vede nor'ta ma pune la treaba...

    RăspundețiȘtergere
  4. Superb arata, vai ce de minunatii faci !!! Ai pe blogul meu in data de 12 ian un Premiu de la mine http://bucataria-sylviei.ro/ , pupici !

    RăspundețiȘtergere
  5. felicitari pentru site si merci pentru retete dar ai grija ca tehnica se numeste bain marie nu bain marine.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc de atentionare draga Anonim.
    Am mai intalnit acest termen si prin alte bucatarii, dar probabil si ca ei au gresit la fel ca mine. :)) Promit sa ma corectez.

    RăspundețiȘtergere