Rulouri de mamaliga cu carne de pui

miercuri, 1 decembrie 2010


 * 500 g mamaliga
* 100 g cascaval
* 50 g telemea

* Pentru umplutura:

* 4 pulpe de pui dezosate
* 1 capatana de usturoi
* sare si piper
* smantana


Carnea se taie cubulete si se pune la prajit intr-o tigaie cu putin ulei. Se perpelesc cubuletele pe toate partile, se adauga putina apa, se acopera cu un capac si se fierbe pana scade zeama si carnea incepe sa se prajeasca.

Usturoiul il pisam cu sare si piper. Adaugam cateva linguri cu ulei de masline si omogenizam, obtinand o pasta. Pasta o turnam peste carne, omogenizam, dam deoparte si lasam la racit.

Mamaliga fierbinte se amesteca cu telemeaua si cascavalul rase pe razatoarea cu ochiuri mari si se omogenizeaza. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se intinde pe o folie alimentara unsa cu unt, intr-o foaie dreptunghiulara de aproximativ 1 cm grosime.

Repartizam carnea pe toata suprafata foii de mamaliga si rulam, ajutandu-ne de folia alimentara. Ruloul obtinut il taiem in bucati de cca 4-5 cm, pe care le punem intr-un vas termorezistent uns cu unt. Punem pe fiecare rulou cate o lingurita de smantana si dam la cuptor la foc mediu, pentru 10-15 minute.

Se serveste cald.

Share This Post

2 comentarii:

  1. Ador mamalica... ce pofta mi-ai facut... si mai tin si post.. nu pot sa imi fac...

    RăspundețiȘtergere