Piept de pui in crusta de ierburi aromate

vineri, 18 februarie 2011


1 piept de pui
50 g unt
2 linguri mustar
1 lingura oregano
1 lingura busuioc
1 lingura cimbru
sare si piper
1/2 pahar vin alb

Pieptul de pui se taie in jumatate. Fiecare bucata se sectioneaza pe jumatate, dar nu taiem de tot, astfel incat sa obtinem o bucata mare si intinsa de carne. Acoperim cu folie alimentara si batem usor cu ciocanul de snitele. Saram si piperam si ungem fiecare bucata de carne cu unt.


Rulam apoi cat mai strans posibil.

Ierburile aromate le punem pe o farfurie si le amestecam.


Fiecare rulou il ungem cu un strat subtire de mustar, apoi il tavalim prin amestecul de ierburi. Punem intr-un vas termorezistent,


turnam vinul si acoperim vasul cu un capac sau folie de aluminiu. Dam la cuptor la foc mediu pana scade lichidul. Scoatem capacul (sau folia) si mai lasam putin, pana rulourile se rumenesc usor.

Se servesc calde cu garnitura de piure de cartofi asezonat cu patrunjel.

Share This Post

13 comentarii:

  1. Ce bunatateee!Parca simta aromele gadilandu-mi narile!
    Bafta la concurs,merg sa votez!
    O zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  2. cum ai facut poza asta? efecte de lumini...hmmm

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Janet! :*
    Te-as invita la o portie daca as putea. Si daca ai vrea sa vii. :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Mihai...efecte de lumini? Adica e trucata poza? :))))

    RăspundețiȘtergere
  5. de ce ar fi trucata......?????
    oricum arata super si abia astept sa o fac si eu

    RăspundețiȘtergere
  6. imi place blogul tau....multe retete le voi incerca cu siguranta

    RăspundețiȘtergere