Valdostana cu piept de pui

joi, 23 septembrie 2010


* 1 piept de pui
* 4 felii de sunca
* 4 felii cascaval
* 300 g ciuperci
* 1 ceapa
* 2 catei usturoi
* 2 cani suc de rosii
* faina pentru prajit pieptul de pui
* sare si piper
* cimbru
* rozmarin
* oregano


Pieptul de pui se taie in 2 pe lungime. Fiecare bucata se bate putin cu ciocanul de snitele intre 2 folii alimentare. Cateva linguri de faina se amesteca cu putina sare, piper si rozmarin. Se tavaleste din abundenta fiecare bucata de piept, apoi se prajeste in ulei de masline bine incins. Se scot pe un prosop absorbant, sa absoarba surplusul de ulei si se pastreaza la cald.

In alta tigaie se calesc usor ceapa si usturoiul tocate marunt. Cand ceapa a devenit transparenta se adauga ciupercile tocate marunt (sau taiate felii, dupa preferinta) si o cana de suc de rosii. Se potriveste gustul de sare si piper si se fierbe inabusit pana scade toata zeama.

Sucul de rosii ramas il amestecam cu piper, cimbru si oregano.

Intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei se pun bucatile de pui prajite, se acopera cu cate o felie de sunca


un strat din compozitia de ciuperci


si o felie de mozzarella, apoi se toarna sucul de rosii cu condimente.


Dam tava la cuptor pentru 25-30 de minute, pana scade sosul si se topeste cascavalul.

Se serveste cald.


Share This Post

12 comentarii:

  1. Preferata mea,i-mi place foarte mult la valdostana!Arata super bine si tare pofticioasa!pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiam de reteta asta.....arata tare bine!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place foarte mult si eu fac destul de des aceasta reteta(si cu cotlet de porc),ti-a iesit forte aspectuoasa.Zilnic vin pe la tine ,am facut multe din retetele tale cu o adevarata reusita de fiecare data.Multumesc din suflet pentru tot ceea ce daruiesti pe acest blog.Trimit o imbratisare din Mangalia.

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga Miha! Am facut reteta si,ca de obicei a fost un succes!Iti multumesc pt idee!

    RăspundețiȘtergere
  6. Gabriela, pupici! Multumesc tare mult de aprecieri!

    RăspundețiȘtergere
  7. Judy, multumesc! Pupici!
    Sa incerci reteta macar o data. E foarte buna!

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc Bianka. Esti o draguta, ca de obicei! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Fely draga mea, iti multumesc mult pentru aprecieri si pentru vizite. Ma bucura cu atat mai mult cu cat sunt soldate cu reusite. :))
    Imbratisari si de la noi, tocmai de la Iasi!

    RăspundețiȘtergere
  10. Larisa, ma bucur mult ca ti-a placut! Te pup si te mai astept!

    RăspundețiȘtergere