Merengue cu inghetata de ciocolata cu menta

joi, 9 septembrie 2010


* Blat bezea:

* 6 albusuri
* 200 g zahar
* 1 lingura zeama de lamaie
* esenta de vanilie


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul cate putin si se mixeaza pana se obtine o spuma tare, lucioasa si care face turturi in momentul in care se scoate paleta mixerului. Spre sfarsit se adauga esenta de vanilie si zeama de lamaie.


In tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt se intinde un strat uniform de bezea si de jur imprejur se spriteaza o bordura cu "moturi" :)


Tava se da la cuptor la foc mic, cu usa cuptorului deschisa, pana bezeaua incepe sa se aureasca, in jur de 3-4 ore. Blatul de bezea va trebui sa fie uscat si crocant.

* Inghetata de ciocolata cu menta:

* 3 galbenusuri
* 100 g zahar
* 2 linguri cacao
* 50 g ciocolata amaruie
* 50 ml sirop de menta
* 250 ml frisca
* 200 ml lapte

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Se desface crema cu laptele fierbinte. Se pune vasul din nou pe foc si amestecand intruna se fierbe pana se ingroasa. Se adauga ciocolata si cacao, se omogenizeaza. Se lasa la racit.

Cand compozitia s-a racit se adauga siropul de menta si frisca batuta. Se omogenizeaza si se da vasul la congelator pentru cateva ore.



Blatul de bezea racit se "umple" cu bombite de inghetata si se presara cu bilute de ciocolata.

Share This Post

6 comentarii:

  1. o combinatie "supera" cum i-ar zice simon!menta...ce splendoare!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Super Miha... felicitari... numai minunatii faci...

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce minunatie! Menta si ciocolata.... E inghetata mea preferata.

    RăspundețiȘtergere