Gauffre cu caramel

duminică, 25 octombrie 2009

Gauffre cu caramel



Avem nevoie de:

* 2 oua
* 100 g zahar
* 125 g iaurt
* 3 linguri unt topit
* 150 g faina
* 1 lingurita praf de copt

* Pentru decor:

* 1 baton ciocolata Mars
* 3 linguri frisca lichida

Zaharul il caramelizam si il stingem cu 100 ml apa. Lasam la racit.

Ouale le mixam cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Adaugam siropul de zahar racit, apoi si celelalte ingrediente. Vom obtine un aluat putin mai gros decat cel de clatite.

Punem cate un polonic de aluat in aparatul special de vafe



si coacem fiecare "foaie" in jur de 5 minute, pana se rumeneste.

Pentru decor topim ciocolata impreuna cu frisca lichida, lasam sa se raceasca, apoi ornam vafele, dupa preferinta.



Share This Post

6 comentarii:

  1. Unul dintre blogurile mele preferate.Gasesc aici tot ce-mi place mie mai mult...dulciuri multe multe!!!.Tine-o tot asa ca nu ne suparam deloc:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ziua buna!
    Cand ai timp, pe blogul meu te asteapta premii frumoase! ;)

    Numai bine,
    Florena!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ti-au iesit super gauffre-le! Nu stiu de ce, dar mie mereu imi ies prea bronzate :-? Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Gargarita! Voi incerca sa nu dezamagesc! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Florena, multumesc de premiu! Acu vin! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Elena, o fi aparatul de vina? Daca le lasi mai putin ce se intampla? Ies crude?

    RăspundețiȘtergere