Carnati in aluat

luni, 21 mai 2012

De ceva vreme ma batea gandul sa fac niste cornuri, mai precis reteta de cornuri fine postata de Laura. Dar cum ai mei nu-s amatori de chestii..."goale" :))) m-am gandit sa le umplu cu ceva. Si le-am umplut! Si le-au placut!

Carnati si alte chestii de genul asta nu cumpar foarte des, dar uneori mai fac rabat de la regula. Si ei se bucura de parca cine stie ce bunatate as pune in cosul de cumparaturi. :)) Acu' nu stiu daca le-au placut "cornurile" astea doar pentru ca aveau carnati in ele sau din alte motive. O sa-mi dati voi de veste daca le faceti, cu carnati sau fara. Daaa? 


~500 g faina
2 lingurite sare
10 g drojdie uscata
1 lingurita zahar
2 galbenusuri
60 g unt
250 ml lapte
carnati (atatea bucati in cate fasii veti taia aluatul)

 Drojdia se amesteca cu zaharul, apoi se lichefiaza cu cateva linguri de lapte caldut. 

Faina se pune intr-un castron, se face o adancitura in mijloc si se toarna drojdia. Se lasa la loc caldut vreo 10-15 minute, pana drojdia incepe sa faca basicute.

Galbenusurile se amesteca cu untul topit si racit si restul de lapte. Se toarna in castron peste faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se rastoarna pe masa unsa cu putin ulei si se intinde intr-o foaie dreptunghiulara de cca 0.5 cm Foaia se taie in fasii de cca 2 degete latime. Se pune bucata de carnat pe capatul fasiei de aluat si se ruleaza. 

Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la crescut vreo 15-20 de minute. Se ung cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte, se presara cu seminte de susan si se da tava la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc frumos.

Share This Post

21 de comentarii:

  1. Ils sont parfait leurs aspect et très beaux une délice!

    bravo

    RăspundețiȘtergere
  2. mmm ce reteta frumoasa. As dori si eu vreo 2 bucati, daca se poate! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Aluatul arata tare frumos!Imi iau mustarul si vin la tine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Am facut aseara reteta, umpluta cu cremwursti. Mie mi s-au parut absolut deliciosi, copiilor nu le-a placut. Nu prea am inteles de ce, ca eu si colega mea de la birou ne-am baut pe ei astazi. Aluatul a iesit excelent.
    Miha, multumesc frumos de retete, nu prea comtez eu pe blog, dar sa stii ca am mai facut cateva reteta inspirate de la tine si mi-au placut tare mult.
    Va pupam cu drag,
    Ileana

    RăspundețiȘtergere
  5. Ileana, comentariul tau ma bucura tare tare mult. Iar faptul ca ai incercat reteta...si mai mult. :)))

    Piticii tai or fi avut un motiv pentru care nu le-a placut...au si ei gusturi. Daca ar fi sa ma iau dupa cate as manca eu si cate-mi plac si ai mei nu vor... m-as lua cu mainile de cap. :))))

    Va pupam si noi cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  6. Teo, ai grija ce mustar aduci, sa nu fie prea iute, ca n-am bere in frigider. :)))

    RăspundețiȘtergere
  7. Corina, am pus deoparte special pentru tine. Te astept! :*

    RăspundețiȘtergere
  8. Hai, ca sa te bucuri si mai tare, sa-ti spun ca am avut mare succes cu reteta aia de placinta cu branza si spanac, dupa care in acelasi aluat am facut variatiuni si combinatii diverse de branza dulce cu putina branza sarata si marar, sau branza si sunca presata, sau carne si divese verdeturi. Alea au avut succes de fiecare data si la cei mici. :)
    Ca sa nu-ti mai spun ce succes deosebit am inregistrat cu prajitura televizor. :)
    Acum sunt in cautarea unei retete de inghetata mai pufoasa/ cremoasa, asa, sa semene cu aia de la magazin, dar pe care sa o fac eu in casa. Am incercat 2 retete, nu sunt pe deplin multumita, iese destul de tare asa, chiar daca nu are ace de gheata in ea. Ceva idei? :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Ileana, inghetata de casa oricum iese mai tare decat cea de la magazin. Ma refer la faptul ca se face bocna. De aceea e recomandat ca inainte de servire, cu 20-30 de minute, sa fie scoasa din congelator. Cea de la magazin are cine stie ce minuni in ea, care sa o pastreze moale...

    RăspundețiȘtergere
  10. Ma gandeam eu ca asa trebuie sa fie... Asta ma enerveaza, ca e bocna, bocna.... In rest, gustul este excelent! Te pup si spor la gatit!

    RăspundețiȘtergere
  11. Pupici Ileana. Si te astept oricand cu drag. :*

    RăspundețiȘtergere
  12. Mor de pofta aici!!!
    Senzational arata! Ce iese din mainile tale...e special!

    P.S. Am completat si chestionarul propus mai sus!

    Pupicei! Numai bine!:)

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumesc Ilda! Stii ca tu esti o draguta, daaa? :*

    RăspundețiȘtergere
  14. Foarte buni,imi plac mai ales ca ai folosit aluat facut in casa.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  15. Cica eu sunt la dieta. Dar stau si salivez pe aici. :((((((( Arata minunat carnatii in aluat, iar eclerele alea din rotisorul blogulu: o sa fac diabet doar din privire :D

    RăspundețiȘtergere
  16. Mirela, ma bucur ca ti-am facut pofta, desi suna cam ciudat asta. :))) Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  17. Te inteleg perfect , nici la noi nu merg goale !!! ;)

    RăspundețiȘtergere
  18. Ce as papa si eu ,ca asa bine arata!!

    RăspundețiȘtergere