Ficatei in bacon

duminică, 5 decembrie 2010


 * 1 caserola ficatei de pui
* 100 g bacon feliat
* piper si cimbru
* 1/2 pahar de vin alb


Ficateii spalati si curatati de pielite se invelesc in feliile de bacon. In functie de cat e de lunga fasia de bacon se pot inveli si cate 2 ficatei odata.

Se aseaza rulourile obtinute intr-un vas termorezistent, se condimenteaza dupa gust cu piper si cimbru. Sare n-am mai pus, e baconul suficient de sarat. Daca va place mai sarat puteti pune si sare, dupa gust.


Turnam in vas 1/2 pahar de vin alb si 1/2 de pahar cu apa si dam la cuptor la foc mediu, pana scade tot lichidul si grasimea de pe bacon se topeste, devenind crocant.

Se serveste cald cu mamaliguta.

Share This Post

2 comentarii:

  1. Imi place si mie sa fac. Sint foarte bune

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum ziceam cred ca bardarea cu bacon este visul oricarui ingredient :)))) daca ar putea vb ar cere ai sa fie inveliti in bacon :)

    RăspundețiȘtergere