Papanasi fierti cu sos de ciocolata

duminică, 12 septembrie 2010


* 300 g branza de vaci
* 2 linguri smantana
* 2 oua
* 100 g zahar
* ~100 g gris
* esenta de vanilie

* Sos de ciocolata:

* 2 linguri cacao
* 1 lingura zahar
* 50 g unt
* 1 pahar apa


Despre sosul de ciocolata v-am povestit si la Banana Split. Este un sos foarte bun ce poate fi folosit la aproape orice desert.

Cacaoa se amesteca cu zaharul apoi se "desface" cu apa calduta, turnata putin cate putin. Se amesteca bine, sa nu aiba cocoloase. Se pune vasul pe foc si se dau cateva clocote, pana incepe sa se ingroase. Se da deoparte, se adauga untul si se lasa la racit.

Branza de vaci se mixeaza cu zahar, smantana, oua, esenta de vanilie si gris.

Punem un vas cu apa si putina sare la fiert. Se ia cu lingura din compozitia de branza


si se plonjeaza in apa care clocoteste. Se lasa sa fiarba in jur de 15 minute. Se scot pe un platou cu o paleta cu gauri si peste ei se toarna sos de ciocolata din belsug.

Share This Post

4 comentarii:

  1. That is so different!! i love cheese, i love chocolate, so im sure the combination is fabulous! Thanks for sharing!!

    RăspundețiȘtergere
  2. tare buni sunt papanasii fierti !imi aduce aminte de copilatie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Esto es un manjar, se ve explendido.

    saludos

    RăspundețiȘtergere