Sandwich cu mascarpone

marți, 28 iunie 2011

Rasfoind astazi printre retetele ce-si asteapta cuminti randul la postat, am gasit si aceasta prajitura cu mascarpone, stand stinghera intr-un colt de folder :))) Am uitat de ea si e cam prafuita saraca :)) modesta ca si infatisare, dar cu un gust delicios. Daca o veti incerca, n-o sa va para rau. ;)



Pentru blat:

4 oua
150 g faina
100 zahar
2 linguri cacao neagra
1/2 lingurita praf de copt


Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Compozitia se va deschide la culoare si va deveni ca o crema. Incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecand usor cu o spatula, de jos in sus.

Impartim compozitia in 2 parti si coacem 2 foi in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, timp de cca 15 minute. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Pentru crema:

100 g ciocolata alba
250 ml frisca lichida
5 g gelatina
250 g mascarpone

Gelatina o hidratam in cateva linguri cu apa rece.

Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic cu frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Adaugam gelatina si amestecam pana se topeste si compozitia se uniformizeaza. Dam la rece pentru aproximativ 2 ore.

Crema se va intari, dar nu foarte tare. O vom mixa pana va deveni pufoasa si va capata consistenta. Branza mascarpone o mixam separat intr-un alt castron, apoi vom amesteca cu crema de ciocolata alba, amestecand usor cu o spatula, pana la omogenizare.

Eu am insiropat blaturile cu putina cafea, dar nu e neaparat necesar, intrucat ele se vor inmuia suficient de la crema.

Turnam crema pe unul din blaturi, acoperim cu cel de-al 2-lea blat si dam la rece pentru cel putin 1 ora, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Share This Post

14 comentarii:

  1. Multumesc Gabi, esti o draguta! :*
    Ar fi fost mai frumoasa daca nu as fi insiropat blaturile. S-ar fi pastrat mai ferme si mai usor de taiat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Miha, pai asa si "macarons-urile" mele ar fi fost mai frumoase sa aiba guleras :))))) dar nah, bun sa fie, ca nu le vrei pe toate cu laseru', ai destule si d-alea ;))).

    RăspundețiȘtergere
  3. dragut foc si tentant! vai de dieta mea :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca-i cu mascarpone, vreau! Sigur e delicioasa de te lingi pe degete. Io vreau sa stiu ce carte citeai? ;-)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce sa mai adaug pe langa toate celelalte feed-uri de la doamne ... decat ca trebuia musai sa atasezi si vasul acela rosu , sa ma imbolnavesti si azi , in zi de mare sarbatoare , mai Miha ...
    Bv , bv , bv si trecem la favorite , stii tu ca esti febletea mea ... pupici .
    Diana .

    RăspundețiȘtergere
  6. Lacrima, imi pare rau de dieta ta... :(

    Pup fata draga! :*

    RăspundețiȘtergere
  7. Liana, acu as putea sa ma dau mare si sa scriu un titlu d-ala greu, nu? :)))) Nu stiu mey, am luat si eu o carte la intamplare din biblioteca. :))))

    RăspundețiȘtergere
  8. Diana, te pup fata... de nu te vezi... :))) :*

    RăspundețiȘtergere