Pachetele cu pui

vineri, 29 octombrie 2010


 * Pentru pachetele:

* 1 ou
* 100 g faina
* sare

Se amesteca oul cu faina si putina sare. Trebuie sa obtinem un aluat compact si tare. In functie de cum o "cere" aluatul se mai adauga putina faina. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute, acoperit, apoi se intinde foaie subtire, pe masa presarata cu faina. Se taie patrate mari, cu latura de cca 10 cm. Se pun cateva cubulete de carne si se inchid si lipesc ca un plic.


In locul aluatului facut in casa, se pot folosi foi de placinta din comert

* Pentru umplutura:

* 1 piept de pui
* sare
* rozmarin

Pieptul de pui se taie cubulete mai mari. Se pun intr-o tigaie in putin ulei incins, se presara cu sare si rozmarin si se perpelesc pe toate partile. Se scot pe un prosop absorbant si se lasa la racit.

* Pentru sos:

* 2 rosii
* 1 ceapa
* 3 catei usturoi
* 1 ardei gras
* busuioc
* sare
* 100 g cascaval pentru presarat deasupra

Rosiile se oparesc si se curata de coaja, apoi se blenduiesc. Ceapa se toaca marunt, la fel si usturoiul si se pun la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga rosiile si ardeiul taiat cubulete mici. Se potriveste gustul de sare, se pune si putin busuioc si se mai dau cateva clocote.

Pachetelele se pun intr-un vas termorezistent uns cu unt, se toarna deasupra sosul de rosii, se presara cu cascavalul ras si se da la cuptor pana se rumeneste.


Se serveste cald.

Share This Post

Un comentariu:

  1. ce bine arata...mi-ai dat o idee, fac si eu saptamana care vine reteta, daca nu aveam mancare o faceam si maine....felicitari Miha esti inventiva ca intodeauna

    RăspundețiȘtergere