Musaca de cartofi cu piept de pui si ficatei

luni, 18 octombrie 2010


Musaca de cartofi cu piept de pui si ficatei

* 7 cartofi medii
* 100 g telemea
* 50 g unt
* 2 oua
* nucsoara si ghimbir
* sare


Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand au fiert se scot intr-o sita, se trec sub un jet de apa rece si se curata de coaja.

Se amesteca intr-un castron cartofii cu telemeaua, untul, ouale, sarea, nucsoara si ghimbirul. Se omogenizeaza. Daca piureul este prea vartos se pot adauga cateva linguri de lapte fierbinte. Se adauga sare doar daca este absolut necesar


* Pentru umplutura:

* 1/2 piept de pui
* 250 g ficatei de pui
* 1 ceapa
* 3 catei usturoi
* 2 rosii mari
* 1 ardei
* 1 morcov
* busuioc si oregano
* sare

Ceapa si usturoiul marunt tocate se calesc in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga morcovul ras pe razatoarea cu ochiuri mici si ardeiul taiat cubulete mici. Rosiile se oparesc, se decojesc si se mixeaza. Sucul obtinut se toarna peste legumele usor calite.

Cand amestecul da din nou in clocot, se adauga pieptul de pui tocat si ficateii taiati cubulete. Omogenizam, acoperim cu un capac si lasam la fiert. Daca mai este nevoie adaugam putina apa. In timpul fierberii potrivim gustul de sare si condimentam dupa gust cu busuioc si oregano.

* Pentru decor:

* ~100 g cascaval
* patrunjel verde

Intr-un vas termorezistent uns bine cu unt se pune un strat de piure de cartofi, umplutura de carne cu ficatei si se acopera cu restul de piure. Presaram deasupra cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari si dam la cuptor la foc mediu pana se topeste si aureste cascavalul.

Se serveste cald, presarat cu patrunjel verde tocat.

Share This Post

Un comentariu:

  1. Excelent arata si imi plac foarte mult ingredientele, o sa testez si eu reteta. Numai bunatati gasesc la tine de cate ori te vizitez :) !

    RăspundețiȘtergere