Tort cu budinca de caramel si ciocolata

sâmbătă, 15 octombrie 2011

Va spuneam in postarea trecuta ca am avut evenimente in familie. Si  mai urmeaza... luna noiembrie e catastrofala pentru buzunare :))) dar incercam sa vedem partea frumoasa... ne vom distra, vom primi cadouri si vom manca torturi si prajituri... :))))

Din pacate nici pentru acest tort nu am poza cu sectiunea. Daaa...poate data viitoare. :))



Pentru blat:

6 oua
6 linguri zahar
4 linguri ulei
6 linguri faina
1 lingurita praf de copt
1 plic budinca de caramel Dr Oetcher

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se toarna peste bezea. Se amesteca usor cu o lingura sau la viteza cea mai mica a mixerului. Separat amestecam faina cu budinca si praful de copt, apoi o incorporam in compozitie, amestecand usor cu o lingura, cu miscari de jos in sus. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pentru cca jumatate de ora.

Blatul se pune pe un gratar si se lasa la racit.


 Pentru crema:

1200 ml lapte
12 linguri zahar
75 g amidon

100 g unt
100 g ciocolata amaruie

Am triplat cantitatile de la budinca de caramel ce-am facut-o cu ceva vreme in urma. 

Zaharul se caramelizeaza, pana ajunge la culoarea chihlimbarului. Laptele se toarna peste zaharul caramelizat, apoi se fierbe la foc mic pana se dizolva caramelul.

Amidonul il "desfacem" cu putin lapte din cratita, apoi il turnam peste laptele cu caramel. Fierbem la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa.

Impartim crema in jumatate. In una din parti incorporam untul, iar in cealalta ciocolata rupta bucatele. Omogenizam si lasam la racit.


Blatul racit il taiem in 3. Pe unul din blaturi punem crema cu ciocolata, acoperim cu al doilea blat, crema de caramel si cel de-al treilea blat.

Pentru ornat am folosit:

500 ml smantana pentru frisca
2 linguri zahar
2 plicuri intaritor
1 lingura cafea solubila fina  (ness)

50 g ciocolata amaruie

Smantana rece se bate cu mixerul pana incepe sa capete consistenta. Adaugam zaharul si intaritorul si mixam pana se intareste bine. La sfarsit incorporam ness-ul, amestecand usor cu o lingura.

Eu am vrut neaparat sa fac modelul lui Gabi, dar voi puteti orna cum doriti. Si pentru ca spiralele alea sa iasa foarte bine, va sugerez sa folositi frisca vegetala. 

 


Share This Post

40 de comentarii:

  1. Ai spus caramel?Tare bun tre sa fi fost dar daca e dus demult...:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bun trebuie sa fie daca e caramelat...iar combinatia frisca,ness si caramel e dementiala....Prezentarea e extraordinara!
    Iti doresc un weekend placut si plin de soare!Pupici!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumos ornat! Un final destul de fericit, daca s-ar putea gusta din poze finalul ar fi extraordinar :) Salutari!

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata superb, gustul sunt sigura ca e demential.
    Pupici la pitici.

    RăspundețiȘtergere
  5. O combinatie delicioasa si pe placul meu.Minunat arata.
    Asa cum este la tine noiembrie asa este la mine aprilie............plin de evenimente.
    Pup si seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  6. ce fainuc este! bravo Miha! LA mult ani celor sarbatoriti luna asta!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce deliciu!!!O combinatie pe gustul meu!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. fata mamii,arata grozav ! asa ca nu-ti mai fa probleme cu sectiunea,ca daca citesti reteta te lamuresti .

    RăspundețiȘtergere
  9. deja stii ca salivam,nu?arata super!pupicei

    RăspundețiȘtergere
  10. Caramel????? pai sunt prezenta clar!! o feliuta si pentru mine te rog!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Inca o reteta ce ne incanta simturile. Felitari si multumim.

    RăspundețiȘtergere
  12. Funland UNIREA si BEAUTYROOM te invita sa participi la campionatul de biliard al blogerilor. Vezi detaliile de inscriere aici:

    http://www.beautyroom.ro/articole/timp-liber/funland-campionat-de-biliard-pentru-blogeri_51

    Hai sa ne distram!

    RăspundețiȘtergere
  13. ce fain arata si tortul asta !nici nu vrau sa ma gandsc :caramel,frisca ,ciocolata !

    RăspundețiȘtergere
  14. E un tort reusit! Cel putin estetic... Ca sa vad cum e cu gustul ar trebui sa fac si eu unul, nu? Mai ales ca se apropie ziua mea :)

    RăspundețiȘtergere
  15. delitios Miha ! Tu faci pozele ? Sint super ;)

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumesc Teo! Daaaa...fuse si se duse... :)))

    RăspundețiȘtergere
  17. Multumesc Petro! O saptamana frumoasa iti doresc! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  18. Salutari Marius! Multumesc tare mult de aprecieri!

    RăspundețiȘtergere
  19. Pupici si de la noi Micule. Multumesc! :*

    RăspundețiȘtergere
  20. Multumesc Maria! Pup!
    Pana la urma e bine si multumim lui Dumnezeu ca sunt evenimente fericite. ;)

    RăspundețiȘtergere
  21. Multumesc Ophelia in numele sarbatoritelor! :*

    RăspundețiȘtergere
  22. Pupici Licuta. Ma bucur ca-ti place! :*

    RăspundețiȘtergere
  23. Multumesc Pansy draga mea! De asta te iubesc eu pe tine, ca esti atat de draguta! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  24. Multumesc Sarah! Pupici si de la noi! :*

    RăspundețiȘtergere
  25. Daaa...Minoki....yumm yumm... :))

    RăspundețiȘtergere
  26. Antonina, la cat imi esti de draga pun 2 felii deoparte pentru tine. :)) Pup!

    RăspundețiȘtergere
  27. Multumesc Dan si Ionela! Va imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  28. Multumesc Andrada! Abia astept sa-mi spui daca ti-a placut! La multi ani in avans! :)

    RăspundețiȘtergere
  29. Multumesc Vica! Da, pozele sunt facute de mine. :)

    RăspundețiȘtergere
  30. Clementa, ma bucur ca ti-a placut acest tort si ca-l vei incerca. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  31. buna doamna!Cum se fac fulgii aceia de ciocolata?

    RăspundețiȘtergere
  32. Buna Raluca.

    Fulgii aceia de ciocolata sunt o incercare nereusita de a face niste onduleuri mari de ciocolata. :))

    Topesti ciocolata cu putin ulei, apoi o intinzi pe o suprafata plana de inox, in strat foarte subtire. Dai la congelator foarte putin, cat sa se intareasca, dar nu mult, caci se intareste si devine casanta.

    Iei apoi o spatula si razui fasii din ciocolata, dintr-un capat in celalalt.

    Ai aici un filmulet cu ceea ce incerc eu sa-ti explic si nu-mi prea reuseste. :))))

    http://www.sprinklebakes.com/2011/03/peanut-butter-cup-chocolate-cake.html

    RăspundețiȘtergere