Paine cu cascaval

duminică, 20 septembrie 2009



Avem nevoie de:

60 ml apa
240 ml lapte
60 g unt
1 ou
2 linguri zahar
1,5 lingurite sare
550 g faina
10 g drojdie uscata
100 g cascaval

Am pus toate ingredientele in cuva masinii de paine,la programul de framantare+dospire.


Aluatul dospit l-am pus pe masa infainata si l-am impartit in 5 parti aproximativ egale.

Fiecare parte am intins-o cu sucitorul la o grosime de cca 0.5 cm,de latimea tavii de copt.



Am uns cu putin ulei de masline,apoi am presarat cu cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mici si am rulat cat mai strans posibil.



Apoi,fiecare rulou rezultat l-am pus in tava unsa cu putin ulei de masline.



Am pus tava la loc caldut jumatate de ora.

Am uns cu galbenus de ou si am presarat cu susan.



Se coace in cuptorul incins la foc mediu,in jur de jumatate de ora,pana se rumeneste frumos deasupra.

Sectiune...

Share This Post

2 comentarii:

  1. Interesanta reteta.. Si cum e cascavalul, se intinde cind e piinea calda? Dar cind e rece?

    RăspundețiȘtergere
  2. Natalia,probabil ca depinde de cascaval daca se intinde sau nu. Asta ce l-am avut eu nu s-a intins,s-a topit si a intrat cumva in paine. Au ramas doar niste linii fine de cascaval prin miez.
    Nostim a fost cu Robert,care cand a vazut felia de paine a zis ca "urmele astea seamana cu niste cascaval" :)) Si dupa ce i-am dat toate asigurarile din lume ca nu e cascaval :))) l-a chemat pe taica-su la masa si-i zice:"sa stii ca painea asta nu are cascaval,poti manca linistit" :))))

    RăspundețiȘtergere