Tort inimos cu frisca si ciocolata

duminică, 31 mai 2009

Am pregatit acest tort pentru a sarbatori cum se cuvine Ziua copiilor. :)

Robert,cel mai cel dintre cei mai cei ciocoholici...:))



Amira,o ciocoholica mai mica...:))



Si nepotica Stefania,prea mica pentru a fi ciocoholica,dar nu se stie niciodata.Aschia nu sare departe de trunchi. :))



Acestia sunt copilasii nostri dragi,cei mai iubiti si cei mai cuminti :)

Sa ne traiasca,sa fie sanatosi,sa se bucure de o copilarie frumoasa si linistita...

Acesta este tortul cu care ne-am indulcit astazi...



Sectionat arata asa...



Pentru blat am folosit ingredientele de la prajitura Krem a la krem:

6 oua
6 linguri de zahar
1 plic Creme Ole de ciocolata

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze. Se toarna aluatul in tava de tort tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.


Pentru mousse de ciocolata amaruie:


200 g ciocolata amaruie
350 ml frisca lichida
6 g gelatina

Gelatina o punem la inmuiat in 4 linguri de apa rece.
Ciocolata o topim impreuna cu 150 ml frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si amestecam pana la dizolvarea acesteia.



Dam la frigider pana la racirea completa,dupa care incorporam restul de frisca batuta,usor,cu miscari de jos in sus.

Pentru crema de lapte condensat:

150 g lapte condensat cu vanilie
200 ml frisca lichida
100 ml lapte
6 g gelatina
1 lingura cu varf de miere

Laptele condensat se amesteca cu 50 ml de lapte.
Gelatina hidratata in 4 linguri de apa se dizolva in 50 ml lapte, pe foc foarte mic si se adauga in laptele condensat.Apoi mierea.
Se bate frisca apoi se adauga amestecul de lapte si gelatina.



Se da la frigider sa se intareasca.

Pentru mousse de ciocolata cu lapte:

200 g ciocolata cu lapte
350 ml frisca lichida
6 g gelatina

Se prepara ca si mousse de ciocolata amaruie. ;)

Pentru decor:

100 g ciocolata amaruie
200 ml frisca
2 linguri smantana

Ciocolata o topim la microunde,apoi o intindem in strat pe o bucata de hartie de copt.Dupa ce s-a racit si s-a intarit putin,decupam inimioarele.



Cu cat mai multe,cu atat mai bine. ;)

Frisca o mixam si cand e aproape de punctul de intarire punem cele 2 linguri de smantana si mixam in continuare.
Smantana ajuta frisca "sa stea teapana acolo unde-o pui". :))

In tava de tort in care am copt blatul,tapetata cu folie alimentara,incepem asamblarea.
Punem primul strat de mousse de ciocolata amaruie,



cel de crema de lapte condensat



si mousse de ciocolata cu lapte.



Acoperim cu blatul copt si racit,



invelim in folie si dam la frigider cateva ore. Eu l-am lasat peste noapte.

Dam deoparte folia de pe tort,punem platoul peste tava si rasturnam tortul cu o miscare ferma.



Scoatem si restul de folie si ornam cu frisca



si inimioare de ciocolata.



Si inca o sectiune...

Share This Post

37 de comentarii:

  1. Arata tare bine si e ciocolatoasa rau. Ce norocoasa esti, ca maninci si nu te ingrasi. Dar o feliuta virtuala pap si eu, chiar daca risc sa ma indulcesc prea tare. Pupici la pitici, mai ales lui ginerica.

    RăspundeţiȘtergere
  2. minunati copiii...and,of course,tortosul-ciocolatosu' lu' mama, ca bine ii mai sade sectionat!
    la multi ani ,stefania,amira,robert ,mereu sa stati sub adapostul sanatatii si-al fericirii!

    RăspundeţiȘtergere
  3. Iti lasa gura apa, si poza, si descrierea... Multa sanatate copilasilor, sa fie norocosi si fericiti!

    RăspundeţiȘtergere
  4. sa va si sa ne traiasca copilasii!!!
    grozav tortul!!!

    RăspundeţiȘtergere
  5. La multi ani sanatosi si norocosi pentru toti trei!
    Si pentru mami/matusica sa fie mereu implinita si pretuita! Pupici! Chapeau bas pt tort!

    RăspundeţiȘtergere
  6. Cuscra,tre sa recunosc ca azi am avut multe ajutoare la mancat! :))

    Pup la noruca draga! De la Robert! ;)

    RăspundeţiȘtergere
  7. Alison,multumim de urari! Le intoarcem inzecit! Te pup!

    RăspundeţiȘtergere
  8. Natalia,multumesc!

    Numai bine si voua va doresc! Va pup!

    RăspundeţiȘtergere
  9. Gaby,multumesc!

    Sanatate si numai bine si voua! Pup!

    RăspundeţiȘtergere
  10. Grace,multumesc! Si de urari si de compliment! Imbratisari cu drag!

    RăspundeţiȘtergere
  11. Arata minunat! Sunt fan al ciocolatei! Daca notez si reteta asta,s-a dus dieta pe care o amenint ca o incep de Luni. Inca un tort nu strica.
    La multi ani piticilor!

    RăspundeţiȘtergere
  12. Flori,un tort intr-o mana si altul in cealalta mana si ai rezolvat o "dieta echilibrata"...:))

    Multumesc! Te pup!

    RăspundeţiȘtergere
  13. Miha,sa-ti traiasca copilasii si nepotica,sa va bucurati de ei toata viata!!!
    Tortul e de milioane,:))..ma inebunesti cu ciocolatile astea,:))
    L-am notat si pe asta...sa vedem cand il fac ca si io is la dieta,:))
    Te pup!!!

    RăspundeţiȘtergere
  14. Super tort ! Imi place tare mult si tortul .. si copilasii :) Sa-ti traiasca ! Treci pe la mine dupa niste premii ;)

    RăspundeţiȘtergere
  15. Ala,multumesc!

    Neaparat o sa trec pe la tine! ;)

    RăspundeţiȘtergere
  16. Miha, sa-ti traiasca copilashii. Wow ce tort. Abia astept sa ma mut in bucataria noua :)) Va pup

    RăspundeţiȘtergere
  17. Mama mia, ce tortan suuuuper! Am citit atenta ingredientele si mi-am dat seama ce delicios trebuie sa fie. VCrema de lapte condensat mi-a intrat la inima. Felicitari!
    Sa va traiasca frumosii copilasi si sa fie sanatosi!
    Un premiul bine meritat, te asteapta la mine pe blog,cand ai tu timp .

    RăspundeţiȘtergere
  18. Gabriela,cred si eu ca ti-a placut...ca doar e crema de la "Milch Snitte" :))

    Te pup si multumesc mult pentru premii si aprecieri!

    RăspundeţiȘtergere
  19. E belea tortul, tocmai am gustat din el! Drept ca lapte condensat am avut numai din cel caramelizat, si din acest motiv, crema a fost de culoare roscata. Dar combinatia si mai ales consistenta sunt fantastice! O sa pun si poze la mine pe blog, sper ca azi.

    RăspundeţiȘtergere
  20. Iu huuu...ce ma bucur draga Natalia ca v-a placut! Aveam inima cat un purice! :))

    Sa-l savurati sanatosi! Astept nerabdatoare pozele,sa-mi iau si eu portia virtuala! :)

    Pup la voi!

    RăspundeţiȘtergere
  21. Gata, am facut 2 torturi inimoase. Avem petrecere diseara. Abia astept sa vad cum arata sectiunea.
    Am emotii fiindca mi-a iesit cam tare mousse-ul de ciocolata amaruie. N-am gasit pliculete de gelatina la 6g, ci doar la 10g si mi-a fost greu sa o masor din ochi, probabil am pus prea multa.

    RăspundeţiȘtergere
  22. Mami, sa aveti o petrecere frumoasa!
    Abia te astept cu impresii. :)
    Da, mousse-ul de cioco amaruie e o idee mai teapan decat celelalte, dar se completeaza perfect unul pe altul. ;)

    RăspundeţiȘtergere
  23. A fost minunat! Am fost laudata si tare bine m-am simtit. Foarte bun! Si arata si foarte bine sectiunea.
    Doar cineva (mai critic, in general) a zis ca ar fi cam multe creme si ca ar mai fi mers un strat de blat. Ce zici, ar merge?

    RăspundeţiȘtergere
  24. I-am facut chiar si inimioarele din ciocolata, bine... ale mele au fost floricele, ca n-aveam forma de inimoare. Dar foarte dragute au fost.

    RăspundeţiȘtergere
  25. Mami, cred e chestie doar de gust! Mie imi place asa cum e, dar daca vrei sa mai pui un blat...de ce nu? Nu are ce sa-i strice! ;)
    Ma bucur tare mult ca v-a placut ciocolatosul. :))
    Inimioarele nu sunt obligatorii...Pot fi floricele, patratele...orice forma gasesti prin sortatorul copiilor. :))

    RăspundeţiȘtergere
  26. Cei mai minunati copii.. ...Doamne cat sunt de frumosi!!! Sa va bucurati de ei!

    RăspundeţiȘtergere
  27. Multumim Ruxy draga! Te pupam! :* :*

    RăspundeţiȘtergere
  28. M-am hotarat sa fac si eu tortul maine de ziua mamei doar ca nu sunt sigura de un lucru: la blat plicul cu, crema ole trebuie rasturnat pur si simpul sau trebuie preparata crema cum scrie pe plic?

    RăspundeţiȘtergere
  29. Crem Ole inlocuieste faina, se pune in compozitia de oua asa cum este, praf.

    RăspundeţiȘtergere
  30. Miha, ce dimensiunea avea tava in care ai facut tortul, daca iti mai amintesti binenteles :D
    Mersi mult!

    RăspundeţiȘtergere
  31. Poliana, e o tava normala de tort, de 24 cm diametru.

    O sa scriu acum si in reteta. Multumesc!

    RăspundeţiȘtergere
  32. Multumesc Miha pt raspunsul rapid, si nu numai (multumesc si pt toate retetele tale frumoase). Voi face tortul acesta in curand, asta dupa ce am facut o gramada din retetele postate de tine. M-ai innebunit cu dulciurile tale (mai ales cele cu ciocolata), noroc ca stau bine cu glicemia :P
    Sa ai o zi frumoasa!

    RăspundeţiȘtergere
  33. Up cat asi vrea si eu sa pap dar sunt u o prob de sanatate care imi iterzike ca sa manac dulciur ! Dar am sal fac pt fratiorul meu scup ! Felikitarile mele pt reteta ! Dar am dsa scap si eu in el cu o lingurita mai mare ! Cred ca nup strica !

    RăspundeţiȘtergere
  34. Multumesc de ideea, e minunat, cu mouss-uri, dar combinatia asta e minunata; mie imi place mult cel cu lapte condensat, sotului cu cioco si ne completam perfect :) E bun, e grozav, ca orice am gatit de la tine! Te pup!

    RăspundeţiȘtergere
  35. Multumesc tare frumos de aprecieri! Ma bucura mult de tot. :*

    RăspundeţiȘtergere