Perlute cu carne

sâmbătă, 24 iulie 2010


* 1 piept de pui
* 1 ou
* 1 morcov
* 3 catei usturoi
* patrunjel verde
* sare si piper
* ghimbir
* 200 g orez

Orezul se pune pentru cateva ore la inmuiat. Sau de seara pana dimineata. Se scurge de apa, se acopera din nou cu apa calduta cu putina sare si se dau cateva clocote. Se pune intr-o sita sa se scurga bine de apa, apoi se intinde pe o farfurie.

Carnea de pui se toaca impreuna cu ou, morcov, usturoi, verdeata si condimente. Se lasa 10-15 minute sa se odihneasca. Cu mainile umede se formeaza chiftelute mici, care mai apoi se tavalesc prin orez.

Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt


si se dau la cuptor deasupra unui vas cu apa, unde se lasa la foc mediu, pana incep sa se rumeneasca.

Se servesc calde.

Share This Post

2 comentarii: