Pui cu masline

luni, 19 aprilie 2010



* 4 copanele de pui
* 1 ceapa
* 3 catei usturoi
* 1/2 cana de vin alb
* 1/2 cana suc de rosii
* sare si piper
* ghimbir
* 10-12 masline

Copanele de pui se condimenteaza, dupa gust, cu sare, piper si ghimbir. Ceapa se toaca marunt impreuna cu usturoiul si se pun deasupra carnii. Turnam vinul, acoperim vasul si dam la frigider pentru jumatate de ora.



Intr-o tigaie se incinge putin ulei de masline, dupa care se pun copanelele cu tot cu marinata. Se completeaza cu suc de rosii si se da la cuptor pana ce scade sosul si se rumeneste carnea.

Inainte cu de a fi gata, cu vreo 10 minute, se adauga maslinele.

Se serveste cald, cu piure de cartofi si presarat cu verdeata.

Share This Post

8 comentarii:

  1. Eu cred ca este foarte bun si fara piureul de cartofi. Mai degraba as incerca ceva salata. Dar gustul trebuie sa fie robust si foarte bun. Felicitari! Daca-ti face placere, Miha, ai la mine doua premii deosebite.

    RăspundețiȘtergere
  2. miha,draga mea,la talentul tau,te asteapta deocamdata doar virtual 2 premii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bine arata...........pot sa ma servesc ?

    RăspundețiȘtergere
  4. felicitari pentru noua fata a blogului... Te asteapta la mine o ploaie de premii... Te pup...

    RăspundețiȘtergere
  5. Apreciez reteta ta,desi nu sint fan:masline si vin !
    Dar vino te rog pe la mine e ceva special pentru tine!

    RăspundețiȘtergere
  6. Interesanta reteta si foarte gustoasa

    RăspundețiȘtergere
  7. arata delicios. am o intrebare , vinul este rosu sau alb ? mersi

    RăspundețiȘtergere
  8. Vin alb am folosit.
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere