Rulada "Krem a la Krem" - La multi ani mama!

luni, 29 august 2011

La multi ani mama! Iti doresc din inima ca anii ce vor veni sa te gaseasca sanatoasa, mai frumoasa decat esti acum si cu mai multi nepoti. Dar nu de la mine. :)))

Chiar daca suntem departe, te imbratisez cu drag si sunt sigura ca ma vei auzi cand iti voi sopti "te iubesc mama".



Blat:

6 oua
6 linguri de zahar
2 linguri ulei
1 plic Creme Ole de ciocolata Dr Oetcher


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa, ca de bezea. Se freaca galbenusurile cu ulei, apoi se toarna peste bezea. Se amesteca usor.  La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze.

Se toarna aluatul intr-o tava  (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, pentru cca 20 minute. Se scoate blatul pe un gratar, cu tot cu hartie de copt si se lasa la racit.

Crema:

250 ml smantana pentru frisca
150 ml lapte rece
1 plic Creme Ole de vanilie

Intr-un vas amestecam smantana cu laptele. Adaugam praful de budinca si mixam pana se intareste.

Punem crema peste blatul racit. Uniformizam si nivelam, apoi rulam blatul pe lungime, ajutandu-ne de hartia de copt de dedesupt.

Punem rulada pe un platou si dam la frigider pana pregatim glazura.

Glazura:

150 g ciocolata amaruie
75 ml smantana pentru frisca
75 g unt
1 lingura de coniac

Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu smantana si untul. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Dupa ce s-a racorit adaugam si coniacul. Lasam la racit.

Dupa ce s-a racit se toarna peste rulada si se da din nou la rece pana se intareste glazura. Se portioneaza dupa dorinta.


Aceasta rulada este de fapt prajitura Krem a la Krem, de care chiar imi era dor. Dar am vrut sa-i dau un alt look. :))






Share This Post

33 de comentarii:

  1. La multi multi ani sanatosi mamei tale!! i-ai pregatit o dulcegarie minunata!! fff bine arata!

    RăspundețiȘtergere
  2. La mulţi ani Mamei Tale!
    Prăjitura arată foarte bine şi cred că este foarte-foarte bună!!

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani cu sanatate , mamei tale ! Rulada arata grozav yumi,yumi...

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani mamei tale si felicitari a mia oara pt blogul minunat pe care il ai ! Pupicei !! :*:*:*

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa i se implineasca tot ce ii doresti!La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  6. La multi ani cu sanatate, pentru mama ta!
    Bravo tie pentru minunatiile ce le faci! Pupici :)

    RăspundețiȘtergere
  7. La multi ani sanatosi mamei tale!!!
    Cat de bine arata rulada!
    Pupici si o saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  8. La multi ani!!!
    Faina tare rulada!
    Nici eu n-am facut de mult prajitura asta.

    RăspundețiȘtergere
  9. Multi ani sanatosi,fara griji.Sa va bucurati de ea cat mai mult timp posibil.O zi buna.

    RăspundețiȘtergere
  10. La multi ani sanatosi mamei tale! Super rulada, intr-adevar are un alt look! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  11. frumoase cuvinte spuse cu drag mamei tale , iubeste-o si pretuieste-o chiar daca nu e langa tine .... LA MULTI ANI MAMEI TALE !!!
    .. cat despre dulciurile pe care le faci nu mai am cuvine, iar prezentarile imi palc tare mult , bravo!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. La multi ani mamei tale! Arata minunat desertul!

    RăspundețiȘtergere
  13. La multi ani mamei tale, multa sanatate si tot ce isi doreste alaturi de cei dragi! Rulada arata tare bine!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. La multi ani mamei tale! Ii doresc sanatate si fericire!

    RăspundețiȘtergere
  15. La multi ani inca odata mamei tale :) Arata super rulada, imi spui te rog ce este in pachetul Dr Otker? banuiesc faina, cacao, praf de copt.. :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Va multumesc din suflet pentru urarile adresate mamei mele si pentru aprecieri. M-am emotionat tare tare... si mi-e necaz ca nu pot si alaturi de ea sa sarbatorim.

    Va imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  17. Mihaela, Creme Ole e o budinca ce se prepara la rece. Nu are praf de copt in compozitie si nici faina, doar zahar, cacao, amidon, lapte praf si ceva chestii d-alea stabilizatoare :))))

    RăspundețiȘtergere
  18. La multi ani sanatosi mamei tale! e fermecatoare aceasta rulada!

    pupici

    RăspundețiȘtergere
  19. Super apetisanta!!! La multi ani mamei! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  20. La multi ani cu sanatate ii doresc mamei tale!
    M-au emotionat cuvintele tale de la inceputul postarii...
    E nevoie sa mai precizez ca arata yuuuumiiiii rulada preparata de tine?!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  21. la mulyi ani sanayosi mamei tale

    RăspundețiȘtergere
  22. Jos palaria!Ar trebui pusa bulina de avertizare;atentie-mesaj emotional de impact.Bv,bv

    RăspundețiȘtergere
  23. LA MULTI ANI , mami lu' Miha ! Sanatate si sa va bucurati de ea , c-aveti de cine .
    Diana

    RăspundețiȘtergere
  24. La multi ani domana mama Mihaelei, sa stiti ca e o fata tare dulce si prietenoasa.Ma uit la ce v-a pregatit si nu pare deloc o prajitura, cred ca e foarte cocheta fetita asta a dumneavoastra, ma uit in farfurie si parca a facut niste cercei de ciocolata, ma astept la o a treia portie ( ca doar va sarbatorim din belsug ,ca acasa, nu ca la restaurant )care cred ca va fi o brosa asortata, da...tot cu multa ciocolata:).Vedeti cu nepotii:) de unde i-oti primi , tot de la Bunul Dumnezeu sunt trimisi...cine stie daca nu i-o trmite Dumnezeu tot Mihaelei:).Faca-se Voia Domnului! La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  25. Buna, ma numesc Mihaela si as vrea sa fac si eu aceasta praji. Arata super si banuiesc ca este si foarte buna. Am doar o intrebare dar sa nu radeti de mine: crema Ole de cioco se prepara inainte sau se pune doar praful de budinca peste amestecul de oua? Multumesc si felicitari pentru retete.

    RăspundețiȘtergere
  26. Mihaela, Crem Ole se adauga asa cum este, sub forma de pulbere, nu se prepara dinainte. Avand amidon in compozitie se foloseste ca inlocuitor al fainii. ;)

    Multumesc de aprecieri si te mai astept. Cu drag iti voi raspunde daca mai ai nelamuriri. Si nu, nu voi rade niciodata. :*

    RăspundețiȘtergere
  27. Acum ca am ajuns aici m-am inrosit pana in varful urechilor de rusine. Probabil ca ma credeti o mare neserioasa ca nu v-am multumit pentru urari.... :( Imi cer scuze ca am omis si va pup cu drag! :*

    RăspundețiȘtergere
  28. arata bestial,succes draguta

    RăspundețiȘtergere
  29. Simo' dac-ai stii de cate ori am repetat reteta asta...si rulada ...si praji...chiar si tort...e super-super!
    Stiu ca are niscai E-uri...dar ma risc (glumesc desigur).
    E un dulce molipsitor!

    RăspundețiȘtergere
  30. E molipsitor, ai dreptate. La inceput, cand am descoperit prajitura asta o faceam in fiecare saptamana. :))))

    RăspundețiȘtergere